Ove pice su dobre kako tople tako i hladne, kao predjelo, prilog ili aperitiv. Brzo se spremaju i vrlo su ukusne.
Sastojci
4 osobe
- 2 plava patlidžana
- 12 koktel paradajza (mali slatkasti paradajz)
- 1 vezica celerovog lista
- 200 g rendanog kačkavalja
- krupna morska so
- biber
Priprema
-
Uključite rernu na 180*C
Operite plavi patlidžan i isjecite ga na krugove oko 0,5 cm debljine. Položite ga redom na široki pleh preko papira za pečenje. Posolite svaki sa malo krupne morske soli.
-
Operite paradajz i isjecite ga na četvrtine.
Poredjajte po dvije četvrtine na svaki krug patlidžana. Malo nameljite bibera na svaki krug.
- Operite lišće celera i iseckajte na krupno. Rasporedite po malo sjeckanog celera na svaki krug.
- .Sada obilno na svaki krug stavite po prstohvat rendanog kačkavalja što više na sredinu, da ne bi iscurio na pleh.
-
Ne stavljajte ulje, kačkavalj je već dovoljno mastan, a patlidžan nije ukusan kad se natopi uljem.
- Pecite 15 – 20 min na 180*C
Posluživanje
Služi se toplo, kao predjelo ili prilog uz pileća prsa sa roštilja.
(coolinarka.com/aura.ba)