Napravite ukusne mini-pice od plavog patlidžana

Ove pice su dobre kako tople tako i hladne, kao predjelo, prilog ili aperitiv. Brzo se spremaju i vrlo su ukusne.

Sastojci

4 osobe

  • 2 plava patlidžana
  • 12 koktel paradajza (mali slatkasti paradajz)
  • 1 vezica celerovog lista
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • krupna morska so
  • biber

Priprema

  1. Uključite rernu na 180*C

    Operite plavi patlidžan i isjecite ga na krugove oko 0,5 cm debljine. Položite ga redom na široki pleh preko papira za pečenje. Posolite svaki sa malo krupne morske soli.

  2. Operite paradajz i isjecite ga na četvrtine.

    Poredjajte po dvije četvrtine na svaki krug patlidžana. Malo nameljite bibera na svaki krug.

  3. Operite lišće celera i iseckajte na krupno. Rasporedite po malo sjeckanog celera na svaki krug.
  4. .Sada obilno na svaki krug stavite po prstohvat rendanog kačkavalja što više na sredinu, da ne bi iscurio na pleh.
  5.  Ne stavljajte ulje, kačkavalj je već dovoljno mastan, a patlidžan nije ukusan kad se natopi uljem.

  6. Pecite 15 – 20 min na 180*C

Posluživanje

Služi se toplo, kao predjelo ili prilog uz pileća prsa sa roštilja.

(coolinarka.com/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!