NAPRAVITE SVOJU SUNČANU ili SOLARNU VODU: Jednostavan i jeftin lijek za mnoge bolesti

U svijetu su odavno priznata i poznata načela koja propagira Sungazing – organizacija vječno mladih ljudi, čije su principe u Bosni i Hercegovini, prvi počeli izučavati i usvajati članovi Udruženja za zdrav život i ekologiju svijesti iz Bosnaskog Šamca. Pročitajte koje su beneficije korištenja solarne vode; slijedite ova prosta i jednostavna iskustva da biste spravili solarnu vodu za vas i vase ukućane.

Uzmite pijaću vodu i stavite u neku staklenu flašu (ne može plastična- mora biti staklena). Maksimum zapremina flaše neka bude 2 litre. Koristeći čak i manje zapremine za solarnu vodu je preporučljivije da je cijela koncentracija sunčeve svjetlosti jača tada u vodi, a i ovo ubrzava proces punjenja vode energijom.

Neka i poklopac flaše bude od stakla, ili flašu poklopite staklenom čašom – bitno je da bude providno, kako bi sunčevi zraci padali direktno unutra. Ne koristite plastiku nikako, jer je poznato da je plastična ambalaža otrovna i toksična.

Postavite vašu flašu sada napolje na sunčevu svjetlost na zemlju. Ne postavljajte je na travu jer ona sprječava punjenje flaše energijom. Ako nemate uslova da postavite flašu na golu zemlju bez trave, onda iskoristite pijesak, kamen, stenu, cementne površine…

Ostavite flašu da stoji minimum 5 sati napolju u zavisnosti od godišnjeg doba, lokacije na planeti gdje živite, i doba dana. Vaša flaša će biti u potpunosti napunjena energijom od 5- 8 sati. Ako i ostavite flašu napolju na direktnom suncu preko 8 sati neće joj ništa smetati.

NEMOJTE ostavljati flašu tokom noći napolju! Ako vam se to desi, ispariće vam sve iz vode što ste napunili tokom dana. Do sada nisu radjena nikakva mjerenja o mjesečevoj (lunarnoj) vodi, ali je poznata činjenica da mjesec ne emituje direktno svjetlo i da utiče na nivoe mora poznatije kao plima i oseka.

Pijte vodu odmah nakon što ste je unijeli u kuću. Takvu vodu možete držati samo 24 sata nakon toga je ponovo iznosite da se opet dopuni sunčevom energijom napolje. Nije potrebno da ovu vodu pročišćavate niti da je stavljate u frižidere, jer je naučno dokazano da je voda na sobnoj temperaturi zdravija i ima bolje beneficije nego ona iz frižidera.

Osim što možete da pijete ovu sunčanu vodu, možete je direktno nanositi na bilo koje oboljele dijelove tijela ili masirati tijelo koristeći ovu vodu. Ova voda je pogodna i izuzetno djelotvorna za umivanje lica, čišćenje bubuljica i drugih kožnih oboljenja, kao i bora…

SAVJETI

1. Uvijek imajte flašu sa vodom napolju tokom dana, kako biste imali svoje zalihe vode za svaki dan.

2. Tokom zimskih dana da biste izbjegli smrzavanje vode i pucanje flaše, uvijek postavite flašu na prozor odakle padaju direktno sunčevi zraci na nju.

3. Ovu vodu možete koristiti i za vaše bilje i cvijeće po kući kao i za vaše kućne ljubimce.

4. Izbjegavajte korišćenje obojenih flaša, najbolja je flaša bijele boje kako bi se na pravi način prelamali sunčevi zraci puneći vodu energijom, tako da vaša voda već ima boje duge u njoj koje će kada se popiju odgovarati vašim unutrašnjim organima, svaka boja za svaki organ.

KOJU BOCU ODABRATI?

– CRVENA boja se koristi za stimulisanje živčanog sistema, protiv umora i depresije, niskog pritiska, malokrvnosti, bolji rad jetre, reumatizma, podizanje vitalnosti, cirkulacije.

– LJUBIČASTA smiruje glavobolju, reumu, upalu uha, upalu mehura, neuralgiju, živčanu napetost te pomaže kod izbacivanja bubrežnih kamenaca. Poboljšava kvalitet kože, snižava visok pritisak, smiruje bol u kičmi, podstiče bolji rad slezene i oslobađa višak tjelesne težine.

– PLAVA smiruje živce i djeluje protiv stresa, umanjuje srčanu bol i lupanje srca, snižava visok krvni pritisak. Rješava probleme bolnih zglobova, nesanicu i kolitis, te izvrsno djeluje kod prehlade.

– NARANDŽASTA je djelotvorna kod problema desni i zubi, kod upale grla i smanjene funkcija štitne žlijezde. Olakšava respiratorne tegobe, bronhitis i jača kapacitet pluća. Djeluje na crijevne tegobe, podstiče rad žuci i pomaže kod žučnih kamenaca, te podstiče stvaranje kalcijuma. Izvrsna je u borbi protiv melanholije.

– ZELENA stimuliše hipofizu i podstiče njen bolji rad. Djeluje protiv stresa, nesanice, straha i nesigurnosti. Pročišćava krv i rješava problem ugrušaka, umiruje cčir, gastritis i upalu bubrega. Smiruje lupanje srca.

– ZLATNA poboljšava rad štitne žlijezde i osnažuje srčani ritam.

– INDIGO plava smiruje bronhitis i upalu štitne žlijezde te reguliše rad njenih hormona. Rješava problem nadimanja želuca a posebno je djelotvorna kod infekcija limfnog sistema.

– ŽUTA je dobra za ublažavanje kašlja, problema kod katara i lošeg varenja i lijenih crijeva. Ona revitalizuje pankreas, žuc i slezenu te čisti bubrege od pojave bubrežnih kamenaca.
( Slobodan Maslić/aura.ba)