Napravite sami sladoled od lubenice idealan za vrele dane (RECEPT)

Ukusna, osvježavajuća poslastica koju možete jesti bez griže savjesti: porcija ima samo 30 kalorija!


Predstavljamo vam jednostavan recept za sladoled od lubenice. Ovaj sladoled, koji se naziva sorbe, ne sadrži mliječne proizvode i idealno je osvježenje za tople dane.

Sastojci:

Polovina lubenice srednje veličine, očišćena i bez koštica
Dvije kašike sveže cijeđenog soka od limuna
60 mililitara mlake vode
Med (ako baš, baš volite slatko, ili su vas prevarili na pijaci pa se ispostavilo da “kraljica slasti” nije ni služavka, a ne kraljica)
Priprema:

Lubenicu očistite od koštica, isijecite na kockice, složite na poslužavnik u koji ste stavili papir za pečenje, i zamrznite preko noći.

Prije pripreme, izvadite lubenicu na pet minuta, da malo “popusti”, pa je stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, dodajte pomalo mlake vode.

Ako volite mekšu teksturu, služite odmah ukrašeno listićima nane, ili vratite u frižider na sat, dva, da se još malo stegne.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!