Napravite sami osvježavajući i ljekoviti napitak od breze

 

 

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksikuje tijelo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj korijen i upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Njen sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cijedi iz drveta je nevjerovatan dar prirode!

Sok od ovog drveta je prirodna infuzija! Čisti cijeli organizam, dobar je za želudac i skida kilograme! Prije konzumacije je poželjno da ga dobro ohladite.

Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje – u proljeće – i to u ograničenim količinama. Dobija se direktno iz drveta breze. Najkvalitetniji sok se dobija u proljeće.

Veliko stablo može da da oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav čisti sok može da se koristi nekoliko dana ili da se flašira za kasniju upotrebu.

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksikuje tijelo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Isto tako, sok od breze može da bude saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želucu.

Sok od breze je prirodni “sportski napitak” prije i tokom vježbanja, s obzirom na to da djeluje na organizam kao prirodna infuzija.

Dobrobiti soka breze ne staju ovdje: “brezina vodica” može da se koristi za umivanje i čišćenje kože, ali za zdravlje i vitalnost je najvažnije da se pije čisti sok.

Preporučuje se da ga konzumirate dva puta dnevno po decilitar i po soka: ujutro za buđenje organizma ili uveče za čišćenje prije spavanja.

 

Pogodan i za dijabetičare

Brezin napitak je 100 odsto prirodan, bez dodatka vode, bez vještačkih boja, organski je proizvod, na prirodan način se organizam detoksikuje, prirodno se hidrira organizam zbog optimalnog sastava i odnosa elektolita i prirodnog izvora minerala kao što su kalijum, magnezijum, natrijum, fosfor, kalcijum i gvožđe, bez šećera – pogodno za dijabetičare, izvor je proteina, aminokiselina i enzima, bogat izvor vitamina C i B, osvježava i okrepljuje, izvrsno za sportiste i rekovalescente.