NAPRAVITE SAMI: MASKA ZA LICE OD SAMO DVA SASTOJKA KOJE SVAKO IMA KUĆI

Poznato je da soda bikarbona ima višenamjensko djelovanje u kućanstvu, no jeste li znali da ona može blagotvorno djelovati i na vašu kosu, kožu i zube?

Od ovog, kako mnogi vole reći, čarobnog sastojka možete napraviti masku za lice i to za malo manje od jedne marke, koliko otprilike košta vrećica sode.

Kako napraviti masku?
Potrebna vam je jedna i pol mala kašika sode bikarbone i jedna mala kašika hladne vode. Pomiješajte ova dva sastojka i nanesite ih na očišćeno lice. Nakon 10 minuta skinite masku tako da isperete lice mlakom vodom. U slučaju da imate masnu kožu, masku držite 15 minuta, a ako imate suhu kožu, skratite proces na 5 minuta.

Kakvi trebaju biti rezultati?
Prvenstveno biste se trebali riješiti mitesera na koži. Osim toga, ova maska ublažuje upale na koži, a ako imate otvorene ranice na licu, pomoću sode bikarbone ubrzat ćete proces zarastanja.

Ko sve smije koristiti ovu masku?
Maska je bezopasna za sve, no ako ste jedni od onih koji imaju preosjetljivu kožu ili ste skloni alergijama, predlažemo da se javite svom dermatologu i zatražite njegovo odobrenje, piše Cosmopolitan.hr.