Napravite sami: Domaći šampon od sode bikarbone za najljepšu kosu ikad!

Soda bikarbona ima širok spektar primjene, a njena popularnost raste od kada su znanstvenici došli do novih saznanja u vezi s njezinim ljekovitim svojstvima.

Jeste li znali da možete koristiti sodu bikarbonu kako biste poboljšali kvalitetu kose?

Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kojeg šampona ili regenaratora, a kosa će dobiti zdravi sjaj nakon samo nekoliko tretmana.

U početku vam može biti neobično što se ne stvara pjena koja se inače stvara prilikom šamponiranja, ali budite strpljivi i pričekajte konačne rezultate. Prvo pomiješajte 1/4 sode s 3/4 vode. Ako vam je kosa do ramena, pomiješajte 2-3 kašike sode i tri puta više vode.

Sastojke dobro promiješajte u nekoj posudi i dozirajte ih ovisno o dužini vaše kose. Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korijena do vrhova i ostavite da djeluje 1-3 minute, a potom dobro isperite toplom vodom.

 Nakon što ste oprali kosu mješavinom sode bikarbone, vrijeme je da nanesete ocat na kosu. Pomiješajte 1/5 octa sa 4/5 vode.

Ukoliko vam se ne sviđa miris octa, možete dodati nekoliko kapi lavande, metvice ili eteričnog ulja ružmarina. Sve sastojke dobro izmiješajte. Najbolje bi bilo da smjesu pripremate u kupaonici i odmah upotrijebite.

Nagnite glavu prema naprijed i zatvorite oči kako bi spriječili da vam ocat uđe u oči. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Pričekajte nekoliko sekundi, a potom isperite hladnom vodom. Hladna voda će zadržati vlagu u kosi i osigurati joj zdrav izgled i sjaj.