Alkalna voda objedinjuje dvije izrazito korisne komponente, važne za opšte ljudsko zdravlje, a to su upravo voda i pH vrijednost. Za razliku od obične vode, ona ima viši pH nivo i zbog toga se smatra da ona može da neutrališe kiseline u tijelu i dovede organizam u ravnotežu.

Na osnovu pH faktora određuje se kiselost i alkalnost. Kiselom sredinom smatra se ono što ima pH vrijednost ispod 7. Dok je pH iznad 7 alkalna sredina.

Kako se naš oragnizam bazira na vodi, logično je i da pH ima veliki uticaj na naše tijelo i zdravlje.

Zbog toga je veoma važno voditi računa o balansu. Nažalost, današnje vrijeme sa sobom donosi i lošu hranu, prerađene namirnice, među kojima su najopasniji so, šećer, bijelo brašno, kofein, alkohol. Ove namirine stvaraju kiselu sredinu u našem tijelu i nepovoljno utiču na zdravlje i smanjuju otpornost našeg imuniteta.

Zbog toga bi trebalo da povedete računa o namirnicama koje konzumirate, ali i da pijete alkalnu vodu koja bi može da doprinese opštem boljitku organizma.

ph Vrijednost alkalne vode se kreće između 8 i 9 i smatra se da veoma povoljno utiče na zdravlje.

ALKALNA VODA

– 2 l flaširane vode

– 1 limun

– 1 kašičica himalajske soli

Jednostavno uzmite čistu staklenu teglu i napunite je vodom. Dodajte limun koji ste prethodno isjeckali, ne iscijedili. Ukoliko ne koristite organski limun, odstranite koru.

Potom dodajte so, zatvorite teglu i ostavite je da odstoji oko 12 sati na sobnoj temperaturi.

Ujutru na prazan želudac popijte tri čaše alkalne vode, a na ovakvom početku dana, vaše tijelo će vam itekako biti zahvalno.

(naturalhealthcareforyou.com)