Napravite prirodnu masku koja će vam štititi kožu od zime

Hladnoća isušuje kožu i podstiče proves starenja, a evo kako da napravite ljekovitu masku od dva moćna začina!


Hladnoća uz neumoljivi vjetar dodatno isušuju već isušenu kožu, a najviše trpi – lice. Da biste ga sačuvali, jer nam zima tek predstoji, važno je da ga njegujete više nego tokom toplijih dana.Iako nutritivni proizvodi za ljepotu u obliku tableta, kapsula, praha i tečnih koncentrata naizgled nude rješenje za sve, ne valja…
Umjesto hemijskih preparata, probajte na prirodan način da budete u službi lične nege i ljepote. Za tren oka napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda, koja je ne samo hranljiva, nego i mirišljava i vrlo prijatno se nosi na licu. Jer, med i muskatni oraščić imaju protivupalna svojstva i efikasno umiruju otečenost kapaka, brišu podočnjake, smiruju crvenilo i akne, a cimet hrani kožu i pruža efekat pilinga.

Potrebno je da pomiješate pola kašičice muskatnog oraščića, kašiku meda i pola kašičice cimeta, a onda promiješate dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Masku stavite na dobro očišćeno lice i ostavite da stoji petnaestak minuta. Isperite je mlakom vodom i istapkajte lice čistim frotirskim peškirom, pa nanesite kremu.