Napravite prirodni lijek za poboljšanje krvne slike

Prirodni lijek za poboljšanje krvne slike i povećanje hemoglobina u krvi.


Analizom krvi u laboratoriji možete ustanoviti da li vam je nivo hemoglobina normalan ili nizak. Ukoliko se ispostavi da vam je nivo hemoglobina nizak, to znači da vaša krv ima manji kapacitet da transportuje kiseonik do svih ćelija u organizmu. Ovakvo stanje dovodi do pojave anemije (malokrvnosti).

Narodna medicina nudi mnoštvo prirodnih lijekova za poboljšanje krvne slike, tj. za povećanje hemoglobina u krvi. Neke od tih narodnih lijekova će vam preporučiti i sami ljekari, koji su upoznati sa njihovim efikasnim dejstvom.

Ukoliko želite da vaša krvna slika bude što bolja, i da povećate nivo hemoglobina, a samim tim spriječite anemiju, pomoći će vam sljedeći jako koristan i efikasan recept.

Sastojci:

200g prirodnog pčelinjeg meda
200g oraha
200g suvog grožđa
200ml soka od cvekle
200ml soka od mrkve
2 limuna

Priprema:

Limun operite, isjecite ga na polovine, odstranite koštice, zatim ga sameljite u mašini za mljevenje mesa. U posudu sipajte mljeveni limun, med, sok od mrkve i sok od cvekle, pa dobro promješajte da se sastojci sjedine. I na samom kraju, u dobijenu smjesu dodajte sitno sjeckane orahe i isjeckano suho grožđe, pa zatim opet promješajte.

Nakon pripreme, dobijeni prirodni lijek za jačanje krvne slike možete sipati u teglu od 1l. Konzumirajte ga tri puta na dan, prije svakog obroka, po jednu supenu kašiku. Pozitivni rezultati neće izostati.