Napravite pitu s mesom koja će vas napuniti energijom

Šta je potrebno?

2 kašike ulja od kanole
2 para očišćenih pilećih gudi, isjeckanih na kocke
2 praziluka (uklonite tamnije dijelove), oprana i isjeckana
3 mrkve, isjeckane
1 šolja zamrznutog graška
1 čaša piva
1 šolja pileće supe
3 kašike brašna
2 grančice svježeg ruzmarina (samo lišće), sitno isjeckane
1 tijesto za pitu, odleđeno

Kako se priprema?

1. U veliki tiganj s metalnim ručkama sipajte kašiku ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte piletinu i propržite 8-10 minuta. Prebacite meso u tanjir.
2. Zagrijte rernu na 180 stepeni. U isti tiganj ponovo sipajte kašiku ulja i zagreijte. Dodajte praziluk, šargarepu i grašak. Pržite dok luk ne omekša, oko 3 minuta. Sipajte pivo i supu, sačekajte da proključa, pa smanjite temperaturu na srednje nisku. Dodajte brašno i promešajte. Zatim ubacite ruzmarin i meso i krčkajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
3. Prekrijte nadev testom (isjecite i oblikujte po potrebi). Stavite tiganj u rernu i pecite prema uputstvu za pripremu tijesta, oko pola sata. Koristeći rukavice za rernu, izvadite tiganj. Sačekajte da se prohladi i poslužite. Za 6 porcija.

Komentari

komentara