Napravite napitak od lavande za instant rješenje protiv glavobolje i tjeskobe

Istraživači s Floride otkrili su kako ulje lavande odlično djeluje pri smanjenju anksioznosti. Smanjuje depresiju, riješava nesanicu i ublažava bolove u trudnoći, a pomaže i onima koji imaju problema s glavoboljama, mamurlukom, zagušenjem sinusom i olakšanjem boli

Čisto ulje lavande jedno je od najblažnijih eteričnih ulja, ali i jedno od najmoćnijih, što ga čini omiljenim za razna kućanstva zbog mnogobrojnih ljekovitih svojstva. Hemijski kompleksna struktura sadrži više od 150 aktivnih sastojaka, a sadrži i nevjerojatna protuupalna, antifungalna, antidepresivna, antiseptička, antibakterijska, antimikrobna, antispazmatična, analgetička, detoksifikacijska, hipotenzivna i sedativna svojstva.

Istraživači s Floride otkrili su kako ulje lavande odlično djeluje pri smanjenju anksioznosti. Smanjuje depresiju, riješava nesanicu i ublažava bolove u trudnoći, a pomaže i onima koji imaju problema s glavoboljama, mamurlukom, zagušenjem sinusa i olakšanjem boli.

Sastojci:

sok od 4 limuna
1 kap esencijalnog ulja lavande
1 kašika sušenih cvjetova lavande
7 šoljica tople vode
¾ šoljice meda
Priprema:

Zakuhajte četiri šoljice vode. Skinite s vatre i umiješajte suhe, usitnjene cvjetove lavande. Dodajte med kad se malo prohladi. Neka odstoji poklopljeno pola sata. Procijedite, dobro izgnječite tekućinu iz cvjetova.

Dodajte limunov sok, ostatak vode i kap esencijalnog ulje lavande. Dobro promiješajte.