Napravite najukusniju piletinu: SOS OD KOJEG PAMET STAJE (RECEPT)

Umak od soja sosa sa fuzijom začina ovo jelo čini jedinstvenim i daje mu očaravajući ukus!

Sastojci za 4 osobe: 500 g pilećeg bijelog mesam 3 kašike soja sosa, 2 kašike smeđeg šećera, 1 kašika susama, 2 čehne bijelog luka, 1 kašika rendanog đumbira, so, biber, začinsko bilje, korijander, peršunovo lišće, 200 g riže, 300 g brokolija

Priprema:
Pileće bijelo meso isijecite na kockice, začinite ga i ostavite da odstoji bar pola sata (kako bi upilo sve mirise, meso bilo sočnije). Zagrijte tavu sa malo ulja i dodajte piletinu da se peče (dok ne porumeni sa svih strana) oko osam minuta.

Dodajte đumbir, usitnjeni bijeli luk i smeđi šećer. Poslije minut, sipajte soja sos. Kuhajte nekoliko minuta dok umak ne postane gušći. Na kraju dodajte proprženi susam, peršunovo lišće i korijander. Poslužite uz bareni brokoli ili drugo povrće i rižu.