NAPRAVITE DOMAĆE KROASANE SA DŽEMOM Hrskavi i ukusni, bolji nego kupovni

četiri kašike maslaca
50 g šećera
dve kašičice soli
kašičica kvasca
350 ml mlijeka

JOŠ POTREBNO:

350 g maslaca
dve kašike brašna
veće jaje
džem po ukusu

PRIPREMA:

Pomiješati brašno, so, šećer i kvasac. Dodati omekšali maslac i hladno mlijeko, pa zamijesiti tijesto. Uviti u plastičnu foliju i staviti u frižider da odstoji pola sata. Potom ga rastanjiti oklagijom, staviti na pleh, te vratiti u frižider.

Lisnato tijesto zatim rastanjiti oklagijom na krug, isjeći na osam trouglova, pa filovati džemom po izboru i uviti u kroasane. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje, pa ostaviti da odstoji još pola sata. Premazati umućenim jajetom i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju. Posuti po želji šećerom u prahu i poslužiti.