Napitak od smokve i maslinovog ulja za regulisanje anemije i holesterola

Saznajte ispod kako ga pripremiti i sve njegove prednosti.


Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, jednostavno zbog egzotičnih listova.

Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo voće ne može podnijeti nisku temperaturu.

Pijte za liječenje astme, holesterola i anemije

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebalo bi znati da sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine.

Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima.

RECEPT

Sastojci:

-40 smokvi

-ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenom oko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrisati njihove sastojke.

Upotreba:

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.