Napitak od dva sastojka koji čisti tijelo i ubrzava metabolizam za dva dana

Da li ste ikada čuli za sve zdravstvene prednosti grožđane vode? Ovaj neobičan predstavlja odličan dodatak vašoj dijeti, pogotovo jer se stara za dobro zdravlje jetre.

U čemu je tajna ovog napitka?

Voda u kojoj se kuhalo suvo grožđe stimuliše određene biohemijske procese u jetri koji joj pomažu da efikasnije vrši detoksikaciju krvotoka.

Najveći „krivac“ za ovo jesu same grožđice, a ukoliko pratite ovaj tretman cijela četiri dana, osjetit ćete da vam se varenje poboljšalo, kao i da imate više energije.

Doktori često preporučuju da suvo grožđe jedemo ujutro kako bismo se bolje brinuli za zdravlje srca, eliminisali loš holesterol, smanjili nivo triglicerida i poboljšali rad želuca i samog metabolozma.

Grožđice su prirodan izvor minerala i vitamina, ali njihov efekat se drastično povećava ako pijemo vodu u kojoj su se potapale jer se na taj način smanjuju nivoi šećera.

Kako se pravi ovaj napitak?

Potrebno vam je 400 mililitara vode i 150 grama suhog grožđa.

– Pažljivo birajte grožđice i izbjegavajte one koje su svijetle boje i veoma sjajne jer taj sjaj nije prirodan i rezultat je brojnih hemijskih procesa koji su zaslužni za takav „primamljiv“ izgled. Odlučite se za one tamnije boje koje nisu ni previše tvrde ni previše meke.

– Operite ih i sklonite sa strane.

– Zagrijte dvije šolje vode do ključanja. Dodajte grožđice i pustite ih da se krčkaju 20 minuta. Zvuči lako, ali to nije sve. Potrebno je da ostavite grožđice da se natapaju preko noći.

– Narednog jutra procedite vodu i ponovo je zagrijte. Ovaj napitak možete piti vreo ili mlak, ali je važno da ga pijete na prazan stomak odmah nakon buđenja. Doručak bi trebalo da uslijedi pola sata kasnije.

Ovaj tretman možete ponavljati svakog mjeseca.

(24sata.rs)