Naočari brzo zamagle: PROBLEM JE RIJEŠEN UZ POMOĆ OVOG SASTOJKA

Kako da se stakla ne zamagle? Trik je užasno prost, a stopostotno djelotvoran. Potreban vam je sastojak koji već imate u kući.

Ako nosite naočare, sigurno znate šta se dešava kada iz hladne sredine uđete u toplu prostoriju – one će se istog trenutka zamagliti. Još gore je ako nosite masku. Postoji trik da spriječite ovu pojavu, a ne može biti jednostavniji!

Na meku krpu sipajte malo deterdženta za sudove i prebrišite stakla. Ostavite da se osuše, jedno 15-ak minuta, a zatim ih dobro prebrišite tkaninom od mikrofibera, da se stakla bukvalno zacakle. Slijedeći put kada se nađete u istoj situaciji, da iz hladnog uđete u toplo, neće vam se desiti da se zamagle!

Štos je u tome što deterdžent stvara tanki film na površini stakla koji sprječava kondenzovanje pare.

Isti ovaj trik možete da primijenite na staklima u autu ili čak na ogledalu u kupatilu. Kada se tuširate i stvori se para, ogledalo se neće zamagliti!

Još jedno sredstvo koje ima isti efekat kao tečnost za pranje sudova jeste pjena za brijanje, a može da pomogne i sirovi krompir. Prepolovite ga, pa prerazanom površinom premažite stakla.