Nakon što se suočila s grubom stvarnošću i uz pomoć iscjeliteljke Aide Terzić situaciju sagledala pravim očima te mužu oprostila prevaru, Sarajka Emina tvrdi: ZA PRELJUBU IMA LIJEKA U HAMAJLIJAMA AIDE TERZIĆ!

 Mogla sam vrištati, tražiti i dobiti razvod, mučiti djecu, sikirati roditelje i prijatelje i na kraju patiti za voljenim čovjekom koji bi vrlo brzo bio ostavljen od strane te vještice, zamijenjen nekim drugim muškarcem…a sve je vodilo ka Damirovoj potpunoj propasti jer magija ne nestaje sama od sebe. Sreća je velika pa postoje osobe kao što je Aida, pribrane i moćne da prepoznaju magiju ali i otklone je…

Saznanje o nevjeri partnera je nažalost čest scenarij o kojem je većinu ljudi sram pričati, no, Sarajka Emina Z. stvari je nazvala pravim imenom; u razgovoru za magazin Aura bila je i više nego detaljna kazavši da je ovo prvi put da otvara dušu i načinje ovu, za nju najtežu temu u životu.

– Postoje priče koje je bolje da ostanu neispričane ali, ovoliko barem dugujem iscjeliteljki Aidi Terzić. Ona je učinila sve da se moj život nastavi tamo gdje je bio stao – kazuje na početku ispovijesti.

– Nakon upoznavanja s Damirom, u brak smo ušli šest mjeseci kasnije. Dobili dvije djevojčice i radili i na trećem djetetu. Htio je dječaka, a ja nisam imala ništa protiv. No, u petoj godini braka, Damir se počeo čudno ponašati. Svaka žena može osjetiti, da ne kažem “namirisati” da je muž vara. Ni ja nisam bila iznimka.

– Promijenio je neke ustaljene navike. Nije mu više bilo mrsko usisavati auto, tuširati se svako veče, parfemisati, prati kosu. Odjednom je imao veoma modernu frizuru, odjeću, obuću. Novi mobitel, ma svašta. Za večerom bi bio odsutan, a izjutra je maltene trčao iz kuće. Bilo je jasno kao dan da negdje ima neku koja ga čeka. Taj žar u ponašanju i sjaj u očima, samo ljubav i to ona početna, može izazvati – prisjeća se Emina.

Romansa sa Anamarijom

Otkriva nam kako ipak nije željela srljati grlom u jagode. Htjela je dokaze.

– Nisam ga mogla pratiti zbog posla i obaveza oko djece ali sam pokušala nešto drugo – doći do njegovog mobitela. Nisam uspjela jer se nije odvajao od njega ni kad je u toalet išao. Čak i kad sam uspjela, vidjela sam da je zaštićen šifrom. Rovila sam mu auto i nisam našla ništa. Sreća mi se “osmjehnula” s laptopom.

– Pronašla sam neke skrivene foldere, razmjenu mailova s nekom Anamarijom, njene golišave fotografije…pa meni se maltene pred očima odvijala prava romansa. U ušima mi je brujalo da sam mislila da doživljavam nervni slom. Zaglavila sam u hitnoj, a sutradan, nastavila roviti po laptopu. Damir je tih dana bio na poslovnom putu. Nisam znala je li sam ili s tom Anamrijom.

– Čitala sam sve dok to više nisam mogla podnijeti. Nisam mogla vjerovati. Pričao joj je o svemu, o meni, djeci…poželjela sam ga ubiti i to bih možda i učinila samo da mi je bio bliže.

– Želja je splasnula nekoliko dana kasnije. Vratio se s puta, donio meni i djeci poklone. Djevojčice je odveo u park, pa na bazen. Mislila sam, da li je ispravno da mu odmah sve saspem u lice, da tražim razvod…ipak sam ga voljela. Vidjela sam da je sjajan otac, a sve do tada – bio je i sjajan suprug.

– Ti prvi dani nakon suočavanja s istinom, za mene su bili najusamljenije razdoblje u životu. Sada sam zahvalna nebesima što nisam reagovala onako kako me neka životinjska strast i želja za osvetom “nagovarala”. Nazvala sam iscjeliteljku Aidu Terzić. Htjela sam znati odakle mom mužu ljubavnica, da li je voli, planira li me ostaviti. Sreća pa sam je nazvala!

 Magija se neće povući sama od sebe

– Ova divna žena me utješila. Obznanila i objasnila da muž tu Anamariju ne voli niti je vidi u pravom liku. Ona se u njega zaljubila te ga privukla pomoću nekih bajalica. Uživala je u tome da magijom privlači oženjene i lijepe i zgodne muškarce, da se sa njima fotografiše i da te fotografije pokazuje drugaricama.

– Uglavnom, sada znam nešto što prije nisam – ne postoji način za to kako se nositi s prevarom. Nema savršenog scenarija. Stvaran život nije film, a ako muža ubijete ili pokušate ubiti, završit ćete u zatvoru. To ne želimo zar ne? Teško je i treba ostati trezven ako vam se desi ono što i meni, pozovite Aidu. Meni je uspjela pomoći jer je moj dragi za drugom otišao vođen magijom. Nije je istinski ljubio. A nakon Aidinih tretmana i hamajlija, Damir kao da se probudio iz sna. Nije znao ni za kakvu Anamariju. Shodno tome, oprostila sam mu sve i zaboravila.

– Prošlo je šest divnih mjeseci od dana u kojem sam otvorila njegov mail. Mi smo još uvijek zajedno. Znam da život donosi razna iskušenja i ovo svoje nisam birala niti htjela ali opet kažem, hvala nebesima pa sam pozvala Aidu i saslušala je. Mogla sam umjesto toga vrištati, tražiti i dobiti razvod, mučiti djecu, sikirati roditelje i prijatelje i na kraju, patiti za voljenim čovjekom koji bi vrlo brzo bio ostavljen od strane te vještice, zamijenjen nekim drugim muškarcem…a sve je vodilo ka Damirovoj potpunoj propasti jer magija ne nestaje sama od sebe. Sreća je velika pa postoje osobe kao što je Aida, pribrane i moćne da prepoznaju magiju ali i otklone je…