NAKON ŠTO GA JE USLOVILA ZBOG PSA OGORČENI MOMAK DAO OGLAS DA POKLANJA VJERENICU KOJA NIJE NAJBOLJE DRESIRANA

Ako je neko zainteresovan da preuzme moju tridesetogodišnju sebičnu, samoživu i pohlepnu djevojku, dođite po nju kada god želite. Moj pas i ja bismo željeli da je se riješimo što je prije moguće. Hitno je!

Ne vole svi životinje. Ima nekih koji jednostavno ne mogu da ih podnesu u svojoj blizini. Takva je bila i Ana sa kojom je Filip počeo da se zabavlja. Nakon šest mjeseci zabavljanja, riješili su da počnu da žive zajedno. On tada nije mogao ni da pretpostavi da će ona zamrziti njegovog psa po imenu Moli.

Ana je čak otišla toliko daleko da mu je postavila ultimatum: ili da se riješi Moli ili da raskinu. Filip nije dugo razmišljao i već slijedećag dana je dao oglas slijedeće sadržine u lokalnim novinama:

’Moja djevojka ne voli moju kucu Moli, pa moram da joj nađem drugi dom. Ona ima pedigre, iz dobrog kraja je i već neko vrijeme je sa mnom. Voli da igra, ali nije baš dobro dresirana. Ima dugačku dlaku i dosta je teška za održavanje, posebno kada su u pitanju njeni nokti. Noću baš i ne spava i pravi veliku buku.Spava danju, kada sam ja na poslu. Jede samo najbolju i najskuplju hranu. NIKADA me ne sačeka na vratima nakon napornog dana. Od nje nemojte očekivati bezuslovnu ljubav, čak ni kada ste jako neraspoloženi. Ne ujeda, ali se duri za desetku.

Ako je neko zainteresovan da preuzme moju tridesetogodišnju sebičnu, samoživu i pohlepnu djevojku, dođite po nju kada god želite. Moj pas i ja bismo željeli da je se riješimo što je prioje moguće. Hitno je!“

Par dana kasnije, Filip je dopunio oglas: „moja devojka se vratilia svojim vlasnicima (njenim roditeljima) — a ja i Moli sada tražimo novu djevojku. (paszavas)