Nakon seksa se mora urinirati, piti voda, obrisati mokrim peškirom…

Obavili ste to, izmoreni ste, zapuhani, umorni i spremni zaspati zagrljeni. No stanite malo, niste još gotovi. Iz osobnih i higijenskih razloga, postoji još nekoliko stvari za koje biste se trebali pobrinuti.

Vaša vagina nakon snošaja vrlo je osjetljiva, a na vama je da se pobrinete i spriječite razvoj bilo kakvih gljivica i bakterija koje bi se mogle stvoriti.

Ovako biste se trebali pobrinuti za svoje spolno zdravlje nakon seksa:

1. Urinirajte

Uriniranje neće spriječiti trudnoću, ali može isprati površinski sloj E.coli. Ako ne morate na zahod odmah nakon odnosa, pričekajte koliko treba, ali nemojte odlagati odlazak, piše Metro portal.

2. Obrišite se mokrim ručnikom

Tapkajte osjetljivo područje u smjeru prema analnom otvoru, nikad odostraga prema naprijed. Ustima i prstima u vaginu se može prenijeti znatan broj bakterija, a tu je i, ako ste ga koristili, lubrikant. Obrišite sve ostatke kako biste se mogli u miru opustiti.

3. Pijte vodu

Za vrijeme seksa se znojimo, ubrzava nam se rad srca i sagorijevamo kalorije. Slično se događa kada vježbamo pa je zato normalno da potrošenu tekućinu nadoknadimo novom.

4. Jedite probiotike

Probiotici su vam potrebni kako bi se zadržala ravnoteža ‘dobrih bakterija’ u tijelu, koje su potrebne vašoj vagini kako bi se borila protiv nastanka gljivica i ‘loših bakterija’. Ako vam je pri ruci, počastite se jogurtom.

5. Spavajte goli

Dajte vagini da diše. Nekvalitetne tkanine guše kožu i potiču stvaranje gljivičnih infekcija. Ako ne možete zamisliti da spavate goli, pobrinite se da oblačite pidžame kvalitetnih materijala ili spavaćice.