Nakon saobraćajne nezgode Smajo A. postao drugi čovjek: DA LI JE ČUDAN SAN O DJEDU BIO UPOZORENJE?

Nečije grijehe iz porodice trebao si ti “platiti”. Nisi, jer djedova duša i blagoslov te čuvaju – tješila me je iscjeliteljka Beba. Zaštitne hamajlije, molitve iz Kur’ana, učena voda – sastavni dio u duhovnim tretmanima, te hatma za djeda, bili su prvi moji koraci, na mom novom putu.

Ni dvije godine nakon saobraćajne nezgode, te neobičnog sna u kojem se pojavio moj djed, ne uspijevam izbrisati iz glave te upečatljive slike. Čak i sada, dok razgovaram sa iscjeliteljkom Bebom, one su mi pred očima: moj djed je stajao okružen zasljepljujućom bijelom svjetlošću. Ozbiljan, ali kao da me milovao svojim pogledom.

– Smajo, šta to radiš sa svojim životom? – obratio mi se dubokim glasom.

Roditeljske svađe

Zatim je priviđenje nestalo, a ja od tada tražim odgovor na to pitanje. I ne samo to. Otkad sam usnio taj san, prati me osjećaj kao da me djed odnekuda gleda i da je razočaran u mene. Da li me je želio upozoriti, traži li nešto od mene, jesam li nepravedan prema svojim roditeljima, koji mi i nisu bili roditelji u pravom smislu riječi, hoću li se osloboditi ovih mora, hoću li ikada stati normalno na svoju nogu…? Ovo su samo neka od pitanja koja me proganjaju i na koja sam pokušao dobiti odgovor i savjete od vidovite Bebe.

– Na tvojim leđima je porodično prokletstvo, a koje ti je zaradila majka. Ona ni danas nije sretna žena. Čak i nisi odrastao sa njom i ocem. Kao da su te odgajali njeni roditelji. Tvoj djed te čuva i danas – govorila mi je iscjeliteljka i skoro me ukočila svojom pričom.

PROČITAJTE I OVO

Iscjelitejka Beba savjetuje: NIJE DOBRO SJEDITI NA NEČIJOJ BOLESNIČKOJ POSTELJI ILI KORISTITI STVARI OBOLJELOG ČOVJEKA!

Istinu je govorila, vidjela sve. Moji roditelji su se vjenčali zato što je majka bila trudna. Otac joj je zbog toga često prebacivao, optuživao je, a kad bi malo više popio znao bi kazati i kako nije baš posve siguran da sam njegov sin. Često su se svađali i raspravljali. Napustio nas je kada sam imao punih osam godina.

Moj novi put

Nakon njegovog odlaska, moja majka je imala nekoliko neuspjelih veza, ali nikada nije bila sama. Nastavio sam živjeti kod djeda i nane. Majka je nastavila život u Holandiji. Slala je novac za moje izdržavanje i školovanje.

No, sve novce i svaku sekundu svoga života trošio sam na društvo, žene, lumperajke, putovanja. Na djedove molbe i upozorenja odgovarao sam da brak nije neka posebna sreća. Za mene ozbiljna veza nije dolazila u obzir, pa su se u mom životu izmjenjivale kratke veze i avanture. Na samrti posljednje riječi moga djeda su bile:

– Smajo, sine, čuvaj se. Ne valja šta radiš!

Skoro te iste riječi mi je ponovio u snu. Kad god se sjetim tih riječi, srce mi počne jače lupati, a neki strah me obuzimati. Osjećam da tonem.

– Nečije grijehe iz porodice trebao si ti “platiti”. Nisi, jer djedova duša i blagoslov te čuvaju – tješila me je iscjeliteljka Beba.

Zaštitne hamajlije, molitve iz Kur’ana, učena voda – sastavni dio u duhovnim tretmanima, te hatma za djeda, bili su prvi moji koraci, na mom novom putu. Primicao sam se tridesetoj, a ja sam živio od danas do sutra. Prvi put sam sjeo među četiri zida i odlučio podvući crtu.

Trebalo je naći djevojku ne za jednu noć, nego za životnu saputnicu. Te večeri sam se sjetio medicinske sestre iz bolnice koja me je njegovala. Znao sam da je bila sama, otac joj je poginuo u ratu, a majku je izgubila nekoliko mjeseci prije moje nesreće. Često smo razgovarali… Čak sam joj se povjerio i za svoj san.

Nekoliko dana kasnije javio sam joj se. Kao, otišao sam na kontrolu. Ponudio joj susret van bolnice. Ona ga prihvatila. I tako je počelo. Jedan za drugim izlaskom, prvi poljupci, ljubav… Mi smo pred vjenčanjem. Iz moje nesreće proizašlo je i nešto dobro. Bebini kontakt telefoni: 033 619 740 ili 061 057 380. Pozivni za BiH je 00387