NAKON OPERACIJE ŠTITNJAČE, BOLEST SE VRATILA U JOŠ GOREM OBLIKU! Ovo je najbolji lijek za sve bolesti štitne žlijezde

Budući da mi je život visio o koncu, ozbiljno sam tragala za lijekom, a tržište ih je nudilo na hiljade. Ja sam se odlučila za Eliksir sa Kavkaza i doktoricu Šuhretu Trobradović. Ma to vam je jedna genijalna dama, liječnik vrhunski, čovjek prije svega. Jako me ozbiljno i shvatila i tretirala i nakon tri mjeseca korištenja njene terapije, rak se u potpunosti povukao.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Kada se prije četiri godine susrela sa svojom bolesti, odnosno dijagnozom rak štitnjače, Zagrepčanku Vukicu D., (39) je u istom momentu zadesilo i olakšanje ali i velika briga. Jer, kako je ispričala za magazin Aura, konačno je znala zašto se tako lako umara i otežano diše i guta uprkos činjenici da je nepušač koji živi zdravo od kako zna za sebe, a s druge strane, bolest nijedna nije lagana, pogotovo danas, kako ističe, kad se i od ospica ili gripe umire, pa ju je uhvatila nemala bojazan i strah kako od sadašnjosti tako i od budućnosti.

– Po dobivanju dijagnoze, odmah mi je savjetovana operacija kao jedino rješenje, no, ja sam je odlagala. Nabavila sam neke čajne mješavine i pila dnevno po tri litra čaja što je hormone štitne dovelo u ravnotežu ali, primarna bolest je i dalje bila tu.

U međuvremenu je štitna nabujala. Pritiskala je dušnik, otežavala disanje i gutanje pa je operacija bila neophodna. Naposlijetku, pristajem na operaciju.

– Tom prilikom mi je odstranjena cijela štitnjača kao i dva limfna čvora na kojima su pronađene metastaze. Nepuna dva mjeseca nakon terapije, krećem s terapijom radioaktivni jod.

Vraćajući se u period od prije pet do šest godina, Vukica pokušava da se prisjeti svih simptoma koji bi mogli naslutiti dijagnozu koju će dobiti tek kasnije.

– Ponekad bi mi bilo jako vruće i mislila sam da ulazim u menopauzu. Nekad bi mi srce jače zalupalo, pa bi se javila anksioznost, smetala bi mi buka, gužva, zatvoren prostor, lift. Opet, sve sam to povezivala sa stresom, sama sam sebi izbjegavala priznati da možda imam neki ozbiljniji problem. No, drugarice su mi kao i muž sve češće govorili da mi je vrat crven i otečen i tako, krenula sam obavljati pretrage.

– Prvi nalazi su pokazali povišene hormone štitnjače pa sam se suočila s hipertireozom, a potom sam obavila punkciju čvora. Dijagnozu sam tri sedmice kansije dobila. Zadesila sam se u stanju šoka i nevjerice, brige, stresa.

– Uglavnom, nakon dijagnoze i prvobitnog stresa, okrenula sam se čajevima vjerujući kako svaka boljka ima svoju biljku. Možda i ima, ali, moju bolest nijedan čaj nije uspijevao izliječiti. Doduše, hormone sam stabilizirala, reducirala stres i anksioznost. Tih dana i mjeseci, visila sam u laboratorijama provjeravajući vrijednost hormona i svako malo sam se podvrgavala ultrazvuku štitne. Trošila sam i brojne lijekove i sve vrijeme se suočavala sa strahom od smrti. A onda, odlučujem se na operaciju koja prolazi jako dobro jednako kao i postooperativni oporavak, terapija radioaktivnim jodom, izolacija pa korišćenje hormona na koji se tijelo fino naviklo.

– Međutim, iako sam se pridržavala svega, živjela mirnim životom, jela isključivo zdrave namirnice, bolest se vratila. Rak je zahvaćao okolno tkivo i iako nisam imala nikakve simptome, liječnici su ponavljali kako je situacija izuzetno teška i kako nema šansi ni za operaciju. Tada mi već nije ništa drugo bilo preostalo nego da se okrenem alternativnoj medicini. Budući da mi je život visio o koncu, ozbiljno sam tragala za lijekom, a tržište ih je nudilo na hiljade. Ja sam se odlučila za Eliksir sa Kavkaza i doktoricu Šuhretu Trobradović. Ma to vam je jedna genijalna dama, liječnik vrhunski, čovjek prije svega. Jako me ozbiljno i shvatila i tretirala i nakon tri mjeseca korištenja njene terapije, rak se u potpunosti povukao. Danas, osam mjeseci od dobivanja “čistih” nalaza, samo ću reći da se i daje osjećam sjajno, zdravo, ma zapravo – nikad bolje – zaključila je Vukica svoju priču.

Rak štitnjače – simptomi

Rak štitnjače obično ne uzrokuje nikakve znakove ili simptome u ranoj fazi bolesti. Rak štitnjače se češće javlja u žena nego u muškaraca, no prisutan je u svim starosnim skupinama. Kako karcinom napreduje i raste, počinju se javljati znakovi koji jasno daju do znanja da je vrijeme da potražite stručnu liječničku pomoć.

Rak štitnjače – znakovi:

kvržice koje mogu biti vidljive golim okom ili ih se može napipati tokom palpacije,

povećani limfni čvorovi na vratu i to obično u području ispod čeljusti,

bol u vratu koja se u nekim slučajevima proteže do ušiju,

promjena glasa, uključujući i povećanje promuklosti,

otežano gutanje,

bolovi u vratu i grlu,

poteškoće pri disanju,

povećanje štitne žlijezde,

neprestani kašalj koji nije uzrokovan prehladom ili drugom bolešću

Komentari

komentara

error: Content is protected !!