Nakon koliko vremena nošenja bi trebala promijeniti grudnjak?

Najbolji savjet, koji bi svakako vrijedilo poslušati, je da isti grudnjak baš ne nosiš svaki dan, već ga rotiraš s još barem jednim ili dva grudnjaka.

Koliko bismo često zapravo trebale kupovati nove grudnjake? I koliko se dugo preporuča nositi onaj stari? Vjerojatno ste kao žena o ovome dosad barem nekoliko puta razmišljale, ali možda niste došle ni do kakvog zaključka.

Obično nam se čini da grudnjak, jednom kad ga kupimo, traje zauvijek. Ili barem toliko dugo dok ga u potpunosti ne iznosimo i dok se ne potrga. Ali, čini se da nošenje istog grudnjaka godinama baš i nije rješenje, barem ako se pita stručnjake.

Ustvari, prema mišljenju stručnjaka iz Blue Guarda, grudnjake bismo trebale mijenjati svakih šest do osam mjeseci, piše “Good Housekeeping”.

– Veš-mašine čine da se punjenje unutar grudnjaka s vremenom uništava i grudnjaci tako gube svoj prvobitni oblik, a kod djevojaka koje isti grudnjak nose jako dugo vremena i neprestano, onaj elastični dio ne može trajati puno duže od otprilike šest mjeseci. Nakon toliko vremena elastične naramenice postaju previše opuštene i više ne pružaju dovoljno kvalitetnu podršku grudima – , objašnjavaju stručnjaci.

– Ako želite da vam grudnjaci traju duže, pokušajte ih rotirati i ne nositi baš jedan te isti čitavo vrijeme, a preporučuje se i pranje grudnjaka u hladnoj vodi, jer na taj način pomažete elastičnom dijelu da se oporavi –  i ne propadne baš toliko brzo.

Nakon koliko vremena moramo baciti gaćice i čarape? Stručnjaci imaju odgovor i na ovo pitanje

Baš kao i grudnjaci, i donje bismo rublje (dakle, da, gaćice) trebale mijenjati otprilike svakih šest mjeseci, dok čarape imaju “rok trajanja” od, tvrde oni, jedne godine, nakon čega bi ih valjalo baciti u smeće, prenosi portal Net.

Ipak, prije nego se odlučite svoj omiljeni grudnjak zafitiljiti u kantu za smeće nakon što ste ga neprestano nosile šest mjeseci, pričekajte. Jedna stručnjakinja iz “Textiles, Paper & Plastics Laba” tvrdi kako bismo, prije nego ga se riješimo, trebale provjeriti pristaje li vam grudnjak još uvijek dovoljno dobro. Zapravo, takve biste provjere trebale raditi nakon svakih nekoliko nošenja, kako biste vidjele u kojoj se mjeri grudnjak rasteže i kako biste mogle na vrijeme kupiti novi. Važno je da grudi imaju kvalitetnu podršku, zato je svaka mjera opreza važna, ali i savjet da isti grudnjak baš ne nosite svaki dan, već ga izmjenjujete s još barem jednim ili dva, isto vrijedi poslušati.