Najviše samoubistava dešava se za vrijeme punog Mjeseca

“Danju spavam, a ludujem noću”, reče Toma Zdravković, najveći boem sa naših prostora! Mjesec najviše predstavlja ženu od cijele njegove simbolike.

Period punog Mjeseca je dobro iskoristiti za dijete, dovoljno je samo manje jesti u ovom periodu i učinak je primjetan već za nedjelju dana. Ko god je rođen noću pod većim je uticajem Mjeseca nego Sunca, pa su takvi ljudi nerijetko povučeniji, više popularniji nego autoritativniji i bolje funkcionišu noću

Proučavajući astrologiju našao sam svoj put u bolje sutra! Smatram da je svaki čovjek dovoljno sposoban da čita znakove kraj puta! Ja sam te znakove pronašao na nebu… Mapa neba je i mapa našeg života. Mnoge civilizacije su tu Božiju tvorevinu koristili za prognoziranje budućih događaja. Svaka značajnija pojava na nebu imala je za ishod i neki važniji događaj na Zemlji kao što je npr. pomračenje Sunca ili Mjeseca, ili prolazak neke komete u blizini orbite planete Zemlje. “Kako na nebu tako na zemlji”! Ovo je osnovni moto astrologije.

Naša planeta je odraz u ogledalu koje se zove nebo. Kako je na makro nivou nešto predstavljeno, tako je i na mikro nivou odraženo. To je logika po kojoj ASTROLOGIJA funkcioniše i zato dobija naziv nauka o zvijezdama (o svim nebeskim tijelima). Prvo nebesko tijelo najbliže našoj planeti koje zajedno sa nama pravi krugove oko Sunca je i ono što prvo i treba biti predstavljeno. Ovom prilikom predstavljam Mjesec.

Mjesec je duša

Znamo da Mjesec utiče na plimu i oseku, znači na makro pomjeranja. Bilo bi smiješno ne konstatovati da mi kao putnici na brodu koji se zove Zemlja nismo pod uticajem Mjeseca. Zamislite samo koliko je štete napravila neka poplava, od seobe stanovništva do uništavanja materijalnih dobara. A, kako se tek osjeća čovjek koji izgubi sve?… Dakle, Mjesec upravo vlada narodom, materijom i osjećanjima kod čovjeka. Pa smo stoga ljuti ili dobro raspoloženi zahvaljući postavci Mjeseca u našoj natalnoj karti!

Ako je Sunce po astrologiji tijelo čovjeka, Mjesec je duša. Duševno stanje čovjeka se u prošlosti pa i u sadašnjosti povezuje sa Mjesecom. Na primjer, pun Mjesec izaziva kod čovjeka različita stanja. Primijetit ćete da se najviše ubistava i samoubistva dešava za vrijeme punog Mjeseca. Malo se zna da pun Mjesec ima veze i sa razmjenom tečnosti kod čovjeka pa se često dosta i popije i pojede za vrijeme ovog perioda. Samo poznavajući ovu činjenicu mi možemo pomoći sebi!

Period punog Mjeseca je dobro iskoristiti za dijete, dovoljno je samo manje jesti u ovom periodu i učinak je primjetan već za nedjelju dana. Često ste čuli za ovaj citat, koji se koristi u reklamama za preparate za mršavljenje. Nije ni čudo jer upravo propagandom vlada Mjesec i na taj način ima veliki uticaj na narodne mase!

Dolazak žene

Mjesec je naša nada, želja, šarm, plodnost, velikodušnost i vjera. Od brojeva to je 2 a boja bijela i ovaj milenijum je u znaku Mjeseca jer počinje dvojkom.

Očekujte, dragi čitaoci, pojavu žene koja će biti jako značajna u svjetskoj politici. Takođe, religija koja postaje jako interesantna u ovom vijeku je ISLAM! Jedna od islamski najrazvijenijih zemalja je i Turska koja na svojoj državnoj zastavi ima Mjesec, kao simboliku za državnost. Ova država je u doba Osmanlija i najviše zaslužna za širenje islama.

Bez Mjeseca bi i naš ljudski rod bio drugačiji! Zamislite ovaj svijet bez žena i porodice!? Mjesec čini naš život potpunijim i raznovrsnijim, uživamo u životu, zahvaljujući njemu sve buja i cvjeta. Voda postaje sve skuplji proizvod na našoj planeti, materija biva važnija od duše…

Da li je ovo početak velike promjene za svijet? Svakako da jeste. Mjesec dobija sve važniju ulogu u našim životima. Svjedoci smo klimatskih promjena, priroda se buni, ona ima uvijek reakciju na našu akciju. Zemljotresi, cunami talasi, vulkanske erupcije sve više pogađaju dijelove svijeta! Planeta nam je bolesna! To je zaključak!

Kad biste uporedili bolest naše planete sa bolešću od koje čovjek obolijeva to je groznica! Tresemo se, slinimo i imamo temperaturu, zar nam nije potreban aspirin!? Ali kako naći lijek za našu planetu? Možda je odgovor u Mjesecu! Znate da vam ljekar obično prepiše dosta tečnosti za datu bolest. Skoro je i dokazano da na Mjesecu postoji voda. Živjeli dragi čitaoci sa vodom sa Mjeseca!!! Nadam se da sam vam otvorio oči ovom pričom o Mjesecu!

Tomina pjesma Danki

Ono što svako zna je da se Mjesec najbolje vidi noću. Stoga, doba kojim Mjesec vlada je noć. Ko god je rođen noću pod većim je uticajem Mjeseca nego Sunca, pa su nerijetko ovo povučeniji ljudi, više popularniji nego autoritativniji i bolje funkcionišu noću. Mjesec predstavlja i najdivniju umjetnost od svih, onu koja dira u dušu, razumljivo je – pjevanje.

Sjećate li se legendarnog Tome Zdravkovića? Popularnog pjevača narodne muzike, osjećajnog boema koji je za ljubav jedne žene sa najgledanije informativne emisije 70-tih godina prošlog vijeka ispjevao pjesmu uz koju je popiveno mnogo hektolitara alkohola. Pije se i danas…

Riječ je o folk evergrinu “Danka”, pjesmi koja je nastala u trenucima Tomine zaljubljenosti u Danku Novović, voditeljicu beogradskog “Dnevnika”.

“Danju spavam, a ludujem noću”, reče Toma Zdravković, najveći boem sa naših prostora! Mjesec najviše predstavlja ženu od cijele njegove simbolike.

Eto kako lako i jednostavno možete odrediti uticaj Mjeseca u nečijem životu i nedvosmisleno priznati njegovo djelovanje na osobu!

(Piše: Saša Colić, astrolog/arhiv Aure)