Najstarija bodibilderka na svijetu ima 82 godine i dane provodi u teretani (Foto)

Starenje je neminovno, ali za osmdesetogodišnju Ernestin Šepard to očigledno ne važi. Dok se njene vršnjakinje teškom mukom penju uz stepenice, ona podiže tegove, a na mišićavom tijelu mogu da joj pozavide mnogo mlađe žene.

Upornim vježbanjem Ernestin je prevarila biološki sat. Njen dan počinje u tri sata ujutro. Doručkuje omlet od bjelanca, nakon čega odlazi na trčanje. Sedmično pretrči oko 130 kilometara ili tri maratona!

Posle jutarnjeg trčanja odlazi u teretanu, gdje vježba dva sata, a potom drugima drži kurseve fintesa.

Ako mislite da je ovaj “paket mišića” vježbao od malih nogu, iznenadiće se. Dok je bila mlada, Amerikanka je bila model, a sportom je počela da se bavi sa 56 godina. Sa 70 je angažovala uglednog ličnog trenera Jonija Šamburgera, koji je zaslužan za uspijeh mnogih vrhunskih bodibildera.

Ernestin sa uživanjem pokazuje svoje čelične mišiće na takmičenjima u bodibildingu, na kojima pobijeđuje konkurentkinje koje su nekoliko decenija mlađe od nje. Već sama činjenica da je u tim godinama učestvovala na takmičenju, bila je dovoljna da 2010. uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Međutim, ni najintenzivnije vježbanje ništa ne vrijedi bez odgovarajuće ishrane. Njen 28 godina mlađi suprug Kolin brine o tome da u frižideru uvijek ima sve što joj je potrebno, naravno, u skladu sa njenim uputstvima. Osim toga, priprema joj obroke, jer ova energetska bomba nema vremena da se time bakće. Između treninga i takmičenja često gostuje na televiziji. Zvuči previše lijepo da bi bilo istinito? One koji kažu da je mlađa nego što tvrdi, Ernestin jednostavno ignoriše i uporno ponavlja da je rođena 1936. Svaka čast!