Najsočnija pita na svijetu: TURSKA GIBANICA

 Vrhunski ukus, brza i laka priprema

Sastojci: kore za pitu

Za premazivanje: 1/2 šolje vode 1/2 šolje mlijeka 2 jajeta 1/2 šolje ulja

Za fil: feta sir čedar sir peršun

Još: žumance susam

Priprema:
Umutite vodu, mlijeko, jaja i ulje. Na pleh stavite jednu koru, pa premažite sa smjesom od jaja. Zatim 2 kore umočite u tu smjesu, pa stavite preko prve kore.

Fetu izdrobite, čedar izrendajte, a peršun isjeckajte, pa sve to sjedinite. Dobijeni fil pospite preko kora. Preko idu još 2 kore koje ste prethodno umočili u smjesu od jaja, pa fil.

Tako ređajte dok ne utrošite sve. Posljednjom korom pokrijte pitu, lijepo ušukajte, pa premažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih 30 minuta.