Najprljaviji čovjek na planeti: Nije se kupao 60 godina, jede mrtve životinje, ali je izuzetno zdrav!

Upoznajte 83-godišnjeg Amu Hadžija koji se nije kupao 60 godina.

Hadži zna da mu je cijelo tijelo prekriveno naslagama prljavštine, ali ga baš briga.

To što je prekriven prljavštinom, za njega je garancija da će ostati zdrav i živjeti jako dugo.

Živio je normalan život u svom selu sa porodicom sve dok odjednom nije počeo da vjeruje da mu kupanje uništava zdravlje. Tada je donio odluku da napusti porodicu i selo i usvoji prljaviji način života.

Sada živi na obodima grada, spava u rupi u zemlji ili u trošnim kolibama koje mu ustupaju lokalci. Olakšanje jer što i pored toga što više ne zalazi u svoje selo, ljudi pokušavaju da ga zbrinu.

Osim odluke da se ne kupa i ne boravi s ljudima, Amu i jede minimalno. Od detalja bi moglo da vam pozli, ali ovaj čovjek se kune u svoju jedinstvenu rutinu.

Hrani se ostacima životinja koje zgaze automobili ili su uginule i puši svaki put kada mu neko dadne cigaretu. Kada mu nestane cigareta, u luli puši ostatke suhog životinjskog izmeta.

Hadži tvrdi da je zbog nedostatka materijalnih stvari sretniji i slobodniji od ostatka čovječanstva.

Naravno, ne postoji medicinski dokaz da je ovakav način života zdraviji.

Još jedan neobičan podatak je da Hadži, iako vodu ne koristi za kupanje, pije je u izobilju. Dnevno čak oko sedam litara.

Ovaj čovjek ne koristi makaze za šišanje brade i kose, već mu za to služi otvoren plamen. Pažljivo spaljuje kosu dok ne postigne željenu dužinu.

Zadovoljan je svojim životom, ali lokalno stanovništvo koje ga poznaje tvrdi da je od mladosti Amu bio emotivno zaostao i da je to sigurno doprinijelo odlukama koje je donosio.

Ovaj čovjek, bez obzira na to šta mislite o njemu tvrdi da se osjeća slobodno kao ptica na grani.

(avaz.ba)