Najnesretnija udavača: Uhvatila 46 bidermajera i još je neudata!

Džejmi Džekson (37) iz Slot Lejk Sitija (SAD) bila je pozvana na više od stotinu vjenčanja, a svoj prvi bidermajer uhvatila je 1996. godine.

A onda joj se ovo “osladilo”, pa se veoma trudi da svaki put uhvati buket: “To je nešto što morate da planirate. Moja strategija je da budem naprijed, jer nevjeste često ne znaju koliko će ga daleko baciti. Mnogo puta buket će pogoditi plafon ili luster. Imala sam mnoštvo “ulova” kada sam morala da skočim za buketom. A dogodilo se i da slučajno udarim djecu” – kaže Džejmi.

Ona ovu zanimaciju naziva svojim sportom. Ova neudata dama nedavno je započela verifikaciju svog dostignuća za Ginisovu knjigu rekorda jer je, do sada uhvatila čak 46 bidermajera! Krenula je u potragu za nevjestama čije je bukete “zaplijenila”, da bi podnijela zvaničnu dokumentaciju i fotografije. Džejmi je sretna što je otkrila da je većina ovih žena još u braku: “Ponosna sam što mogu da kažem da od 46 vjenčanja na kojima sam uhvatila bidermajere – bilo samo dva razvoda. Smatram sebe amajlijom”.

Svoju kolekciju Džeksonova je izložila u lijepoj staklenoj vitrini, a pored svakog buketa piše sa čijeg je vjenčanja i koje je godine to bilo. Nada se da će do zvaničnog priznavanja rekorda uhvatiti još četiri buketa, pa da može da zaokruži na 50. Vlastito vjenčanje još nema u planu.