Najljepše ruske torte: PAVLOVA!

Rusi uživaju u pravljenju poslastica i imaju viševjekovnu tradiciju proizvodnje slatkiša. Pogledajte kako izgleda izvorni recept za svjetski poznatu tortu Pavlovu.

Ova torta napravljena je u Moskvi za banket u čast uspjeha velike ruske balerine Ane Pavlovne na gostovanju u Beču.

Potrebno:

Kora: 3 bjelanceta, 150 gr šećera, 1 kašika brašna, 1 kašika limunovog soka.

Fil: 250 ml slatke pavlake, 150 gr šećera u prahu.

Dekoracija: 500 gr jagodičastog voća.

PRIPREMA: Umutite bjelanca pa postepeno dodajite šećer, limunov sok i brašno. Koru sušite u rerni na 130 stepeni sat vremena. Za fil umutite mikserom slatku pavlaku i šećer. Kad se kora dobro ohladi, premažite je cjelokupnim filom i ukrasite jagodičastim voćem.

(aura.ba)

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!