Rusi uživaju u pravljenju poslastica i imaju viševjekovnu tradiciju proizvodnje slatkiša. Pogledajte kako izgleda izvorni recept za svjetski poznatu tortu Pavlovu.
Ova torta napravljena je u Moskvi za banket u čast uspjeha velike ruske balerine Ane Pavlovne na gostovanju u Beču.
Potrebno:
Kora: 3 bjelanceta, 150 gr šećera, 1 kašika brašna, 1 kašika limunovog soka.
Fil: 250 ml slatke pavlake, 150 gr šećera u prahu.
Dekoracija: 500 gr jagodičastog voća.
PRIPREMA: Umutite bjelanca pa postepeno dodajite šećer, limunov sok i brašno. Koru sušite u rerni na 130 stepeni sat vremena. Za fil umutite mikserom slatku pavlaku i šećer. Kad se kora dobro ohladi, premažite je cjelokupnim filom i ukrasite jagodičastim voćem.
(aura.ba)