Najljepše košulje koje smo vidjeli u posljednje vrijeme….napravljene su od ostataka materijala!

Kolekcija bluza i košulja koje je radila svjetski poznata stilistkinja Masayo Kishi “pršti” od boje, cvijeća, traka i mašni. Za nastanak ove kolekcije, Kishi je inspiraciju zapravo pronašla u poslu.

“Posao stiliste je sve samo ne glamurozan, podrazumijeva da jurite cio dan i skoro ste stalno u jednom te istom odijelu u mom sličaju u istoj košulji. I sve mora da bude udobno.”

Očigledno zbog odjevne monotonije, kada je ugrabila malo vremena stvorila je veoma, šarene ready-to-go komade, koji su klasičnih krojeva, rađene od restlova svile i inspirisani kalidoskopom…

“Pokrenula sam cijelu liniju pod nazivom Edeltrud Hofmann – imenom mog alter ega. Takođe sam smatrala da je ženama potrebna složenija garderoba, a ne samo jednobojne košulje. Materijali sa kojima sam dolazila u kontakt, ako su ostali viškovi to sam iskoristila, sklapala sa drugim dezenima… Cijene se kreću od 625 pa do 750 dolara i za sada se naručuju preko interneta. ”

Kreatorka je naglasila da su bluze inspirisane snažnim ženama kao što su to bile urednica magazina Vogue Diana Vreeland i modna muza i dizajnerka Loulou de la Falaise.

“Siluete košulja su inspirisane 40-im, 50-im, 70-im godinama prošlog vijeka. Posebno su me oduševljavali rukavi iz ovih perioda, a akcenat koji sam  stavila se odnosi na obradu ramena. Kada se dobro uradi taj dio oko ramena, čak i nesavršen oblik tijela učiniće ženstvenim i delikatnim.”