Najjezivije evropske ture: OVO JE 5 NAJSTRAŠNIJIH DESTINACIJA, U KOJE HRLE TURISTI

Trenutno ne možemo da putujemo, ali možemo da maštamo o narednim destinacijama koje ćemo obići kada to ponovo bude moguće. Predstavljamo listu 5 najjezivijih evropskih tura!

1. Šta ima tako strašno u Veneciji?
Venecija ume dobro da zaradi od turizma, ne samo u vrijeme karnevala! Naime, u ovom gradu su se tokom čitave godine održavale ture koje vode turiste po uskim i mračnim ulicama grada i vodiči im pričaju legende o nesretnoj ljubavi i prevari, pokazuju vile u kojima “žive” duhovi…

2. Transilvanija
Transilvaniju svake godine posjećuju milioni turista zbog grofa Drakule. Posebno je atraktivno bilo posjetiti Rumuniju krajem oktobra, jer se posljednjeg dana organizuje Drakulina žurka. Turisti koji se zateknu 31. oktobra u dvorcu Bran mogu da jedu ražnjiće na sablji i piju “krv”.

3. Mračne tajne Londona
London je čuven po kraljici, “Big Benu” i mnogim drugim turističkim atrakcijama, ali i po Džeku Trbosjeku. Svake večeri kod Taurea počinjala je tura kojom se prolazi putevima svih pet ubistava zloglasnog ubice.

4. Prag je svake večeri pozornica straha
Prag je sa gotskom arhitekturom svake večeri prava atrakcija za turiste koji uživaju da hodaju praznim ulicama. U 20 časova svake večeri počinjala je tura u kojoj vodič priča o prokletsvima i nesrećama koje su se dešavale nekadašnjim stanovnicima ovog grada.

5. Duhovi Škotske
Kao što se u Rimu organizuje tura “Anđeli i demoni”, tako se i u Škotskoj može otići na turu “Da Vinčijev kod”. Škotska je prepuna napuštenih i oronulih zamkova, a turisitčki radnici su počeli to i da naplaćuju, pa su tako osmislili legende da u svakom od njih žive – duhovi.

 

error: Content is protected !!