Najdetaljniji horoskop za mart 2019.: POSAO, FINANSIJE, LJUBAV, ZDRAVLJE, SRETNI BROJEVI I DATUMI

Ovogodišnji mart, kako najavljuju astrolozi, donosi previranja i bespotrebno rasipanje energije. Ovo naročito mogu da osjete vatreni znaci. Tokom ovog mjeseca treba biti umjeren u jelu i piću. Pročitajte šta vam donosi mjesečni horoskop.

STRIJELAC
Posao
Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere će početkom marta praviti kvadrat sa Marsom, sekstil sa Plutonom, trigon sa Jupiterom i konjunkciju sa Venerom. Očekuje vas dinamičan početak mjeseca koji će vam donijeti nesuglasice sa nadređenima. Ponašaćete se brzopleto, što će dovesti do teškoća u poslovnim pregovorima.

Pozitivna strana ovih aspekata će vas činiti prilagodljivim i snalažljivim, pa ćete uspjeti da riješite neslaganja i u četiri oka sklopite važan ugovor koji će vam u daljem toku donijeti dobru zaradu.

6. marta će Merkur ući u znak Ovna i vaše polje zabave, što će vam donijeti više zadovoljstva u radu. Postići ćete uspjeh ako se bavite prosvjetom i radom sa djecom i mladima, kao i ako se bavite oblastima estrade.

11. marta će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom, što vas upozorava da ne rizikujete sa novcem i da ne ulazite u velika ulaganja i troškove, posebno u vezi jednog velikog posla ili građevinskog poduhvata.

U trećoj dekadi marta će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Započećete nešto novo što ste već duže vremena htjeli da pokrenete. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta, pa će vam trebati više vremena da prikupite potrebna sredstva za realizaciju planiranog. Biće potrebno i da prethodno pozavršavate one obaveze koje kasne i čiji ste rok morali da pomjerite zbog nepovoljnih uslova.

Na polju novca je potrebno da budete pažljivi i štedljivi jer vas očekujen otežan priliv finansija na račun. To će posebno biti vidljivo 13. marta kada će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju novca. Neki dogovori neće dobro funkcionisati i izostaće zarada koju očekujete. Po svaku cijenu izbjegavajte rizične investicije. U drugoj polovini marta ćete imati dobitke zahvaljujući ulasku Marsa u vaše polje novca.

Nezaposleni Strijelci će uspjeti da dobiju novo zaposlenje zahvaljujući uspješnim prezentacijama svojih projekata i ideja. Bićete vješti u pregovorima.

Ljubav
Ako ste u vezi:
Početak marta vam donosi prepirke i nesuglasice sa partnerom u vezi sitnica oko kojih ne možete da se usaglasite, a koje se gomilaju. Vrijeme je da ih počnete rješavati kako vam ne bi unijele pometnju i stvarale pojačanu napetost u vezi. Potrebno vam je više zabave. Sa ulaskom Merkura u znak Ovna imaćete više ideja za izlaske i zajednička zadovoljstva.

U drugoj polovini marta će biti potrebno da više pažnje posvetite zajedničkim planovima i da poboljšate komunikaciju sa partnerom. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta, pa će vam biti važno da porazgovarate o onome što već duže vrijeme ometa sklad između vas dvoje. Potrebno vam je više komunikacije, bliskosti i povjerenja u odnosima sa partnerom.

Ako ste slobodni:
Početkom marta Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam donijeti poznanstvo sa osobom koja je komunikativna, zabavna i inteligentna, čime će vas najviše privući. Sastajaćete se u istom društvu i često ćete izlaziti zajedno. Otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Saznaćete da je vaša simpatije tek izašla iz duže veze i da još uvijek pati za bivšim partnerom. To će otežavati da vas dvoje započnete novu vezu. Potrebno vam je strpljenje.

Nešto stariji Strijelci biće ispunjeni optimizmom i širiće radost i sreću. To će vam donijeti susret sa osobom sa kojom ćete početi da se viđate i izlazite. Biće vam jasno da ste stvoreni jedno za drugo. Ubrzo ćete ući u vezu i uživaćete.

Zdravlje
Prva polovina marta vam donosi dobro zdravlje. Bićete puni pozitivne energije i raspoloženi za kretanje i izaske u prirodu. Kad god budu povoljne vremenske prilike napravite izlet u prirodu. Potreban vam je čist planinski vazduh.

U drugoj polovini marta ćete biti osjetljivijeg zdravlja i skloni prehladama. Moguće su i alergijske reakcije na cvjetanje.

Vaša ishrana treba da obuhvata većim dijelom svježe namirnice. Posebno povrće kao što je mrkva, kupus i zelena salata. Od voća će vam prijati banane i avokado. Potrebne su vam i namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu, a to su brokoli, prokelj i sočivo. Crnu čokoladu i jogurt konzumirajte umjereno. Izbacite iz ishrane tjestenine i svinjetinu.

SRETNI BROJEVI: 7, 11, 16, 22, 25
JARAC
Posao

Početak marta vam donosi sretne okolnosti u napretku važnih poslova zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. Poboljšaćete saradnju, što će vam pomoći da ubrzate razvoj aktuelnih planova. Imaćete dosta uspjeha i u poslovnim pregovorima. Jedino je važno da pazite da se pregovori odvijaju iza zatvorenih vrata i samo sa osobama od povjerenja jer su mogući pokušaji da se neko okoristi na vašu štetu i da vam radi u tajnosti iza leđa.

Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere ulazi 7. marta u znak Ovna i u vaše polje završetaka. Biće neophodno da obratite više pažnje na rokove jer je Venera u Ovnu slaba i u izgonu, što će otežavati finalizaciju predviđenih radnih zadataka.

Venera će 13. marta praviti kvadrat sa Saturnom, vašim vladarem, što vas upozorava da ne započinjete nove važne i dugoročne projekte dok ne dovršite obaveze koje ste bili primorani od ranije da prolongirate. Takođe izbjegavajte prihvatanje radnih zadataka u kojima nemate dovoljno iskustva.

Mars 17. marta ulazi u vaš znak. Pojačaće vašu efikasnost i istrajnost.

U trećoj dekadi marta Merkur će krenuti retrogradno, što će usporiti promet roba i usluga i izazivaće povremene nesporazume u komunikaciji sa radnim kolegama i saradnicima. Venera će praviti kvadrat sa Plutonom, što će vam donositi gubitke zbog zamki koje vam je postavila konkurencija.

Na polju novca vas očekuju teškoće i slabiji promet i priliv finansija.

11. marta će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem novca. Nećete znati dovoljno dobro da procijenite svoje poteze po pitanju troškova i ulaganja. Ponašaćete se svojeglavo u stvarima u kojima nemate dovoljno znanja i iskustva.

U drugoj polovini marta će vam nedostajati potrebna sredstva za nove projekte.

Nezaposleni Jarčevi će biti pozvani na razgovor u vezi jednog posla ali će morati dobro da se dokažu i čak da imaju i nešto sreće kako bi dobili novi posao.

Ljubav
Ako ste u vezi:
Potrudite se da ispunite obećanje koje ste dali voljenoj osobi u vezi renoviranja kućnih aparata i uljepšavanja vašeg zajedničkog doma. Obećali ste i da ćete izaći sa zajedničkim prijateljima na jednu zabavu ili priredbu ali to stalno odlažete pod izgovorom da ste zauzeti poslom. Krajnje je vrijeme da se aktivirate i posvetite više pažnje svom partneru.

Venera će praviti kvadrat sa Saturnom sredinom mjeseca, što će dovesti do zahlađenja u vašoj emotivnoj vezi i do nesuglasica u okviru porodice. Neophodno je da se prihvatite ozbiljno svojih obaveza u porodičnom životu. To će od vas zahtijevati više napora i dosta prilagođavanja ali će na kraju marta dovesti do poboljšanja odnosa sa najbližim osobama.

Ako ste slobodni:
Osoba koja vam se dopada i koju često viđate na mjestima na koja izlazite će vam pružiti šansu da joj priđete i zainteresujete je za vas. Imajte u vidu da se radi o zahtjevnoj osobi sa visokim kriterijumima kada su emotivne veze u pitanju i da će vas staviti na probu. To će učiniti tako da ne primijetite da vas isprobava. Ponašaće se ležerno.

Ukoliko želite da se dokažete i započnete novu emotivnu vezu, stavite ovaj odnos na vrh svih vaših prioriteta. Samo tako ćete uspjeti.

Nešto stariji Jarčevi će biti privučeni jednom osobom koju će upoznati na poslovnom sastanku. Biće vam jasno da je otvorena da vas bolje upozna privatno. Biće vam teško da se uskladite oko obaveza. Budite uporni i strpljivi.

Zdravlje
Tokom marta ćete biti osjetljivi na stres, pa bi bilo poželjno da izbjegavate koliko to budete u mogućnosti, situacije i osobe koje u vama izazivaju stres. Izbjegavajte i pretjerane napore. Biće vam potrebno više odmora i relaksacije. Prijalo bi vam da budete više u prirodi na čistom vazduhu, kad god vam to budu dozvoljavale vremenske prilike. Više se krećite.

Ishrana treba da vam se sastoji od lako svarljivih namirnica kao što su mrkva, sjemenke suncokreta i bundeve i zelena salata. Umjereno konzumirajte pileće meso i ribu. Izbjegavajte šećer i slatkiše i umjesto toga koristite prirodne zaslađivače ali i to u minimalnoj mjeri. Najviše će vam prijati voće kao što je banana, kivi, ananas i avokado. Pojačajte vitamin B.
SRETNI BROJEVI: 4, 10, 17, 23, 27

VODOLIJA
Posao
Početak marta vam donosi nesuglasice sa saradnicima oko načina realizacije aktuelnih zadataka, što će biti prouzrokovano kvadratom Merkura sa Marsom koji vlada vašim poljem posla i karijere. Potrebno je da pažljivo pristupite dogovorima sa saradnicima. Sve gdje budete bili nepromišljeni i i brzopleti donijeće vam nove teškoće.

6. marta će Merkur ući u znak Ovna i vaše polje komunikacija, a za njim odmah slijedeći dan i Venera. To će vam donijeti nove ideje kako da predstavite svoje planove na radnim sastancima ali će vam donijeti i nove izazove jer je Venera u Ovnu slaba i u izgonu. To će vaše sagovornike činiti teškim za saradnju. Biće skloni da često mijenjaju stavove i mišljenja. Zbog toga će vam trebati dosta snage i strpljenja u poslovnim pregovorima. Na teškoće ćete nailaziti i u trgovini modnom konfekcijom i kozmetikom.

17. marta će Mars ući u znak Jarca gdje je snažan i egzaltiran. To će vam donijeti uspjeh u oblastima zdravstva i usluga. Imaćete bolje uvide u to šta sprema vaša konkurencija i kako da joj doskočite. Ostvarićete bolju saradnju sa nadređenima.

U trećoj dekadi marta Sunce će praviti kvadrat sa Marsom. Vaši nadređeni će od vas zahtijevati ulaganje više napora u nešto što vi smatrate manje važnim i što će vas usporiti u razvoju onoga što planirate. Na polju novca ćete imati sretne okolnosti početkom mjeseca zahvaljujući trigonu Venere i Merkura sa Jupiterom koji upravlja vašim finansijama.

Ranije investicije će vam se višestruko isplatiti, što će znatno popraviti stanje na vašem računu. Nemojte da se opustite zbog ovoga i da postanete nemarni jer će Jupiter 9. marta krenuti retrogradno, što će usporiti obrt novca i prilive na vaš račun. Ako budete savjesno upravljali vašim novcem i racionalno raspoređivali prihode i rashode kraj mjeseca ćete dočekati sa dobitkom.

Nezaposlene Vodolije će konkurisati za posao u velikoj firmi kojoj su potrebni timski igrači i iskusni saradnici. Na poslovima ovakve vrste imate najviše šansi za uspjeh.

Ljubav
Ako ste u vezi:
Konjunkcija Sunca koje vlada vašim poljem ljubavi i braka sa Neptunom na početku marta donijeće vam jasne uvide u to šta je vašem partneru potrebno da bi se osjećao voljenim i podržanim sa vaše strane. Potrudićete se da to pružite, što će vašem partneru prijati i uzvratiće vam prijatnim iznenađenjem. To će vam omogućiti bolji sklad u vezi i više radosti.

Oko sredine marta će Sunce praviti sekstil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom, što će vas činiti prilagodljivim u odnosu na potrebe voljene osobe i optimistički raspoloženim u svemu gdje se zajedno budete angažovali. Više ćete izlaziti i imaćete vremena za zabavu. Krajem mjeseca su moguće prolazne nesuglasice jer ćete jedno drugome nametati dominaciju.

Ako ste slobodni:
U prvoj dekadi marta Merkur pravi konjunkciju sa Venerom što vam donosi poznanstvo sa osobom koja je po nečem drugačije od većine drugih koje poznajete. Prepoznaćete u njoj nešto blisko vama. Na prvom mjestu originalnost i ideje koje su ispred svog vremena. S jedne strane ćete imati otvorene razgovore o raznim temama i dobro ćete se razumjeti, dok će vam s druge strane biti teško da probudite dublje emocije. Još je rano da razmišljate o vezi. Budite strpljivi.

Nešto starije Vodolije imaće kratku ali uzbudljivu avanturu. Sve će se odigrati brzo na jednoj zabavi. Nakon toga ćete se vidjeti još nekoliko puta. Saznaćete da je osoba iz drugog mjesta, da je zauzeta i da se vraća. Neće željeti dalji kontakt.

Zdravlje
Tokom prve polovine marta će vam biti osjetljiv urogenitalni trakt. Potrebno je da izbjegavate duži boravak na vjetrovitom i vlažnom vremenu. Pijte više čajeva za čišćenje mokraćnih kanala. Ako imate kamen u mokraćnoj bešici ili bubrezima, moglo bi da dođe do pokretanja i bolova. U drugoj polovini marta će vam zdravlje biti stabilnije i imunitet ojačan.

Poželjno je da vam ishrana sadrži dodatke koji služe čišćenju štetnih materija iz organizma. Za to su vam najbolje morske alge, kombuha i kefir. Svakodnevna ishrana treba da sadrži više povrća kao što su grašak, špinat i brokoli. Zelena salata će vam prijati. Meso, brzu hranu, tjestenine, grickalice i slatkiše izbjegavajte. Pijte više vode i čajeva i pojačajte A vitamin.
SRETNI BROJEVI: 3, 8, 14, 19, 25

RIBE
Posao
Venera će na samom početku marta praviti trigon sa Jupiterom koji vlada vašim poljem posla i karijere, što će vam donijeti pogodnosti za stručno usavršavanje, posjete sajmovima, seminarima i uspjehe u održavanju poslovnih prezentacija i saradnje sa inostranim partnerima. Ako ste to imali u planu i ako ste u tom pravcu konkurisali, možete dobiti ponudu za posao ili poslovnu saradnju od jedne inostrane firme, što će se pozitivno odraziti na vašu karijeru ali i na finansije. Trigon Merkura sa Jupiterom donijeće vam povoljne mogućnosti povezane sa trgovinom inostranom robom, uspjeh ako se bavite prosvetom, turizmom ili ako ste po struci ekonomista.

9. marta će Jupiter krenuti retrogradno, što će vam usporiti poslove koji zahtijevaju veće investicije jer će vam sporije pristizati neophodna sredstva. Sredinom marta Sunce će praviti trigon sa Jupiterom. Potrudite se da zauzmete što bolje pozicije i da se istaknete na polju svojih djelatnosti. Uspjeh ćete imati ako se bavite menadžmentom i ako ste na rukovodećoj poziciji. Moguće je i unaprjeđenje. Pratiće vas sreća u poslu.

U trećoj dekadi marta Sunce će praviti kvadrat sa Marsom koji se nalazi u vašem polju posla. Nailazićete na nesuglasice sa nadređenima. Ne bi valjalo da se ponašate svojeglavo i da radite na svoju ruku jer bi to moglo da vam nanese štetu.

Na polju novca izbjegavajte početkom marta nepromišljene i ishitrene troškove i investicije. Potreban vam je jasan plan i validne informacije o berzanskim kretanjima. Ako budete proračunati i strpljivi, ukazaće vam se šansa gdje ćete moći da zaradite veću sumu novca.

17. marta će Mars koji vlada vašim poljem novca ući u znak Jarca gdje je u egzaltaciji, što će vas činiti efikasnim u rješavanju važnih finansijskih pitanja. Uspjet ćete da uvećate saldo na svom računu.

Nezaposlene Ribe će dobiti mogućnost da sarađuju u jednom naučnom projektu ili da zasnuju radni odnos u firmi koja se bavi trgovinom inostranom robom.

Ljubav
Ako ste u vezi:
Prolazne nesuglasice sa voljenom osobom imaćete na samom početku marta zbog kvadrata Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi sa Marsom. Biće potrebno da nađete način da se dogovorite oko toga šta vam je neophodno u vezi jer je postalo monotono zbog čega ste oboje napeti. Nepohodne su vam promjene i nešto novo što će vas pokrenuti na akciju.

Merkur će 13. marta praviti kvadrat sa Saturnom što će pojačati zahlađenje u odnosima sa voljenom osobom. Biće vam potrebno da prihvatite više odgovornosti u vašoj vezi i da izbjegavate da se ponašate svojeglavo.

23. marta će Merkur krenuti retrogradno i to je znak da je potrebno da počnete da rješavate zaostale nesuglasice kako biste poboljšali vezu.

Ako ste slobodni:
Počet ćete razočarani da vjerujete kako više nema romantičnih osoba ali će vas velikom brzinom razuvjeriti neko koga ćete odmah prepoznati kao srodnu dušu. Najzad će vam se nakom mnogo vremena pružiti prilika da sa nekim uživate u romantičnim izlascima na mjesta koja volite da posjećujete. To su pozorišta, restorani, umjetničke izložbe i koncerti. Na prvi pogled će vam sve djelovati gotovo idealno. Ipak, pripazite i prvo dobro upoznajete potencijalnog partnera. Ne žurite.

Nešto starije Ribe će nakon mnogo truda uspjeti da privuku pažnju osobe u koju su zaljubljene već više mjeseci. Otkrićete da ste kao i obično idealizovali tu osobu. Sada će biti neophodno da prihvatite realnost i odlučite da li još uvijek želite vezu.

Zdravlje
Prva polovina marta vam donosi stabilno i dobro zdravlje. Potrebno vam je više relaksacije, kretanja i izbjegavanja stresnih okolnosti. U drugoj polovni marta ćete biti osjetljivijeg zdravlja, pa su moguće reumatske smetnje, posebno kod starijih Riba. Bićete podložni virusnim infekcijama i upalnim procesima praćenim visokom temperaturom.

Vaš svakodnevni jelovnik bi trebao da sadrži hranu bogatu proteinima koja vam je potrebna radi jačanja imuniteta. Uzimajte u većim količinama pileće bijelo meso, jaja, tvrde sireve, jogurt i morsku ribu. U umjerenim količinama konzumirajte orašaste plodove, sočivo i karfiol. Od voća su vam neophodni banane, jabuke i kokos.
SRETNI BROJEVI: 6, 13, 17, 22, 25