Najčudnije mjesto za spavanje: DA LI BISTE PROVELI NOĆ U LUDOJ KUĆI?

Kćerka bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je da izgradi vrlo neobičnu građevinu! I to je i u činila u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu.

Danas je to hotel, u cijelom svijetu poznat kao “Vijetnamska luda kuća”. U ovom hotelu moguće je prenoćiti u sobi pećini ili onoj prepunoj džinovskih paukovih mreža, a u ogromnoj betonskoj žirafi smjestila se prostorija za čaj i odmor.

Velika građevina izgleda kao ogromno drvo na kome su smještene brojne životinje, divovske pečurke i bube.
Prava kuća iz bajke koja će sasvim sigurno probuditi svačiju maštu, a ovu neobičnu dizajnersku ideju ljudi često upoređuju sa remek djelima Gaudija i Dalija.

Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada se, prema kineskom časopisu People’s Daily, našla na listi 10 najneobičnijih građevina svijeta.

Nimalo lak zadatak pred vas stiže čim pređete kućni prag, odnosno kada se od vas očekuje da pronađete svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim mostovima. U svakoj građevini se nalazi mreža zaobljenih hodnika i stepeništa najneobičnijih oblika.

Jednom kada nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć morate provesti u pećini ili da vam je krevet na vrhu merdevina u nekom mračnom uglu.
U najskupljim i najneobičnijim sobama noćenje košta oko 100 eura, a hotel je moguće uz naplatu obići i turistički, bez da u njemu prenoćite. Ukoliko se nakon svega ipak odlučite za boravak u ovom hotelu, nismo sigurni da ćete se odmoriti. Ali će svakako biti najčudnije mjesto na kome ste ikada spavali!