Najbolje medne recepture za kožu: Oslobodite se BORA I BUBULJICA

med-za-lice-kosu-257x300Med je jedan od najboljih lijekova za bubuljice. On je prirodni antibiotik koji će pomoći da se spriječi infekcija i ubrza proces izlječenja akni. Evo najdjelotvornijih mednih receptura koje će vaše lice u kratkom periodu dovesti u top formu.

Pomiješati tri kašike meda i kašiku cimeta. Nanijeti na lice prije spavanja, a oprati ujutro.

Dobro izmiješati umućeno žumance sa kašičicom meda i nekoliko kapi maslinovog ulja, pa nanijeti na očišćenu kožu, ostaviti da djeluje oko 25 minuta, a zatim lice oprati mlakom vodom i namazati hranjivom kremom.

Pomiješati kašičicu meda, nekoliko kapi limunovog soka i kap-dvije bademovog ulja; nanijeti na kožu lica, ostaviti oko 20 minuta, a zatim oprati mlakom vodom. Ponoviti jednom u 10 dana.

Dobro istucati lukovicu narcisa, dodati kašiku meda i bijelog brašna (koliko se uhvati prstima), sve dobro izmiješati i staviti na naborane dijelove kože lica i vrata da stoji 25 minuta, a zatim oprati mlakom vodom.

Uzeti kašičicu meda, dvije kašičice ražanog brašna, žumance jajeta i sok od pola limuna, sve dobro izmiješati, nanijeti na očišćenu kožu lica, ostaviti da stoji ko 25 minuta, pa oprati mlakom vodom.

(aura.ba)