Najbolja rješenja za petni trn

U 90% slučajeva uzrok petnog trna jesu ravni tabani. Takođe, krivac može biti i povreda pete, poremećaj metabolizma, nepravilna cirkulacija u nogama uslijed upale vena.

Ponekad se upala u oblasti pete razvije zbog artritisa. Zato je prije svega potrebno utvrditi uzrok bolesti. Kako ne bi došlo do pogoršanja, savjetuje se nošenje odgovarajuće obuće s visinom potpetice tri-četiri centimetra u ortopedskim ulošcima. Na ulošku se može izrezati otvor na problematičnom mjestu kako peta ne bi boljela za vrijeme hodanja.

U kompleksnoj terapiji pomoći će i ruska narodna sredstva (kupke po izboru).

OBLOGE S FOLIJOM

Zalijepite flasterom komadić sjajne strane folije na petu i hodajte tako čitav dan. Noću skinite, a ujutro zalijepite novu foliju. Kura traje 30-45 dana.

TINKTURA OD PREGRADE ORAHA

Pregrade od dva kilograma oraha prelijte s pola litra votke, pa ostavite da odstoji dvije sedmice na tamnom i prohladnom mjestu. Procijedite i tri puta dnevno uzimajte po jednu kašiku pola sata prije jela sve dok ne potrošite tinkturu.

KUPKE SA SOLJU

Na jedan litar tople vode (30-40 stepeni) idu dvije kašike jestive soli. Parite noge 30 minuta, zatim, ih prosušite, ne ispirajući ih, pa obucite čarape i lezite da spavate.I tako činite do poboljšanja stanja.