Nahranite kosu maslinovim uljem, riješite se peruti pomoću morske soli!

Vjerovali ili ne, u kuhinji vam je na raspolaganju cijeli niz jeftinih pomagala za kosu.

U kuhinji vam je na raspolaganju cijeli niz jeftinih pomagala za kosu.  Luksuzni proizvodi djeluju i odlično mirišu, ali ako se vaša kosa treba brzo oporaviti, rješenje bi se moglo kriti u vašem kuhinjskom ormariću.

Razmrsite kosu sokom od grožđa

Kako biste razmrsili kosu, treba vam proizvod s niskim pH faktorom. Bijeli vinski ocat je savršen, ali miris koji ostavlja nije baš najpoželjniji. Umjesto toga, koristite sok od grožđa. Nanesite ga na 15 minuta, isperite, a zatim kosu počešljajte širokim češljem.

Dodajte sjaj majonezom

To je čista proteinska ‘injekcija’ za suhu i beživotnu kosu. Nanesite majonezu ravno iz hladnjaka na kosu (ako niste obožavatelj majoneze, možete probati masku od bjelanjaka). Nanesite na tjeme i zamotajte kosu peškirom kako biste pojačali učinak. Ostavite 20 minuta, a zatim temeljno isperite mlakom vodom (ne previše vrućom).

Riješite se peruti pomoću morske soli

Napravite dobar piling tjemena koristeći morsku sol. Zrnati kristali pomoći će vam da se riješite peruti. Dobro isperite toplom vodom i šamponom.

 Nahranite kosu maslinovim uljem

Zaboravite na skupo marokansko ulje, najomiljenije sredstvo za sjajnu kosu zvijezda poput Gemme Arterton je ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje nudi jeftiniji dubinski tretman kose. Lagano zagrijte maslinovo ulje na način da bocu s uljem stavite na nekoliko minuta u posudu s toplom vodom (nikada ga ne zagrijavajte u tavi ili mikrovalnoj, jer tako riskirate da se pregrije i izgori). Nakon zagrijavanja ga nanesite po sredini dužine kose i na vrhove, izbjegavajući korijen jer je tamo kosa prirodno masnija. Ostavite 20 minuta, a zatim temeljito isperite šamponom.

Stvorite kovrče slanom vodom

U bocu s raspršivačem dodajte običnu vodu i žličicu obične kuhinjske soli. Našpricajte korijen kose za trenutni volumen. Alternativno, rukom gužvajte kovrče kako biste dobiti ljetni, kovrčavi izgled. Ako ne volite miris slane vode, u vodu dodajte malo ružine vodice (one što se koristi za pečenje), tako ćete dobiti izgled i lijepo mirisati.

Ostatke boje za kosu na koži uklonite pastom za zube

Ako ste se farbali kod kuće, a na koži su vam uz liniju kose ostale ružne tamne mrlje koje ne možete oprati, riješite ih se zubnom pastom za izbjeljivanje. Ona je blago abrazivna, ali ne sadrži toliku količinu izbjeljivača da bi vam mogla oštetiti kožu. Prstom umasirajte malu količinu paste na mrlju i isperite. Postupak ponavljate dok mrlja ne nestane.

 Riješite se sijedih pomoću ugljena

Ako imate tamnu kosu i između farbanja kose muku mučite sa sakrivanjem sijedih uz sam korijen kose, pokušajte s grumenom ugljena za roštilj. Natrljajte ga na suh korijen i nitko neće ništa primijetiti.