Nafaka: ŠTA TREBA DRŽATI NA SJEVERNOJ STRANI KUĆE ZA VEĆU PLATU I NAPREDAK U DOMU?

Feng šui stručnjaci upozoravaju – neuspjeh na poslu, manjak novca i finansijski problemi uzrokovani su neskladom u vašem domu! Evo kako da privučete pozitivnu energiju, novac i uspjeh pomoću 5 feng šui pravila…
Feng šui stručnjaci upozoravaju da loša finansijska situacija i zastoj u karijeri može biti posljedica zbog nereda i nesklada u vašem domu. Predstavljamo vam 5 feng šui savjeta koji će pomoći da privučete novac i da ostvarite uspjeh na poslovnom planu.

Sjeverni dio doma
Sjeverni dio vašeg doma je prema kineskim učenjima odgovoran za uspjeh u karijeri. Kao i svaki drugi strateški važan sektor, sjeverni dio vašeg doma mora biti u dobrom stanju. Mora biti čist, bez prašine i nagomilanih stvari u uglovima. Najbolje je u ovom dijelu doma staviti umjetničke radove i slike ljudi čijim se dostignućima i energiji divite.

Kornjača ili pijetao
Mi ne govorimo o stvarnim kućnim ljubimcima, već o talismanima koji vam mogu pomoći. U drevnoj kineskoj kulturi za bogatstvo i karijeru koriste se figurice tronoge žabe, ptice feniksa, zmaja i kornjače. Najbolje je da figurice budu napravljene od stakla.

Kupite kaktus
Iz perspektive kineskih mudraca, profesionalni uspjeh može ometati najčešće stepenište ako se nalazi tačno ispred ulaznih vrata. Prema legendi, to ometa radni proces. Da biste blokirali ovaj loš znak, poželjno je da stavite na prag okrugli tepih. U sjevernom dijelu domu među zabranjenim su nemoćne, tanke biljke. One ne pripadaju ovdje. Ali, bodljikavi kaktus se pripisuje jakom profesionalnom simbolu.

Elementi vode
Istočni filozofi su uvijek smatrali da voda poboljšava rad i pomaže da dobijete povišicu. Koriste ovaj element u svoju korist. Možete pristupiti bukvalno, kao što je bokal vode u sobi u kojoj radite ili figurativno – pomoću odgovarajućih simbola: nijanse plave boje i otisaka u obliku talasa, slike ili fotografije jezera (ali ne i vodopada). Ili nabavite akvarijum sa osam zlatnih ribica.

Upotreba arome
Feng šui stručnjaci smatraju da je teško stvoriti posebnu atmosferu u sobi bez pravih mirisa. Prema riječima stručnjaka, određeni mirisi utiču na finansijsko stanje, a za ekstra dobitke možete koristiti note mente, žalfije, limuna i limunove trave. Oni obećavaju prosperitet.