Nađene stvari i lažna sreća: Nikako ne uzimajte novčanik na ulici, SIM karticu ili slušalice!

Desi se mnogima da na ulici naiđu na nešto što im djeluje privlačno, pa pomisle da bi jednostavno trebalo da pokupe da vrate vlasniku ili pak da nastave kao da ništa nije bilo. Ipak, dobro razmislite prije nego što se uhvatite za neki od ovih predmeta jer vam se može obiti o glavu.

1. Novčanik, tašnica ili koverat s novcem
Iako biste možda da vlasniku vratite novčanik ili tašnicu koje vidite na ulici, nemojte ih uzimati. Možete postati žrtva starog trika: čim se uhvatite za novčanik, neki „svjedok“ se može pojaviti i tražiti polovinu novca koji ste našli, a utom može naići i vlasnik i optužiti vas za pljačku. Zato ne uzimajte ništa slično na ulici, posebno ako imate utisak da vas neko posmatra ili prati.

2. Slušalice
Pretpostavljamo da ne biste uzeli četkicu za zube ili peškir sa ulice. Zato ne bi trebalo da se osvrćete ni na slušalice jer i one spadaju u lične predmete i često su pune bakterija. Ukoliko ne želite streptokoke ili bilo kakvu zarazu od prethodnog vlasnika, ne dirajte slušalice s ulice.

3. SIM KARTICA
Često se desi da oni koji su u dugovima ili nekim problemima bace SIM karticu. Zato ako ne želite da preuzmete grijehe bivšeg vlasnika i ne biste da vas danonoćno zivkaju svi oni kojima se zamjerio, ne uzimajte tuđu karticu za mobilni telefon. Takođe, moguće je da je kartica bila u ukradenom telefonu, pa ako počnete da je koristite, očekujte i poziv policije. (brightside.me)