Nacionalistička histerija Nade Obrić – „Droce“

Nada Obrić ima dva lica; jedno kada dođe u Sarajevo i drugo – kada se nađe u društvu sunarodnika Srba. Tako je bilo ovih dana, za vrijeme posjete Sarajevu.

Nada Obrić je snimila čak i album sa sevdalinkama

Nada Obrić, nikad velika zvijezda ali izvođač velikih hitova koje su za nju komponovali Omer Pobrić, Blagoje Košanin, Hilmo Mujić, Dragan Stojković Bosanac, Meho Puzić na zalasku karijere počela je po kuloarima širiti mržnju prema muslimanima. Prije nekoliko dana se hvalila pred ekipom naših poznanika da je napala humanitarce u njenom rodnom Zvorniku 1992. godine, jer su muslimanskoj djeci u logoru davali sokove. Kao trebali su sve baciti u Drinu.

Naravno, osula je paljbu i po Hanki Paldum, nazivajući je balijkurom i najvećim muslimanskim nacionalistom. Veličala je Ratka Mladića, ismijavala Srebrenicu…. Smetaju joj i “Avazov” toranj, u kojem je jednom popila kafu i neće više nikada. Smetaju joj pokrivene žene po Baščaršiji. Jedino joj nije smetala kada u Bosanskoj kući kod Sadika i Branke Sovrlić bila na kafici.

Uvažena gospođo Pavičević, odnosno Obrić!

Nada Obrić je posjetila Bosansku kuću na Baščaršiju, ali gore pred Brankom Sovrlić nije histerisala na muslimane

Jeftino se prodaješ svojim sunarodnicima. Mi u Sarajevu znamo ko si i šta si bila sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. Oficiruša, koja se kresala s kim je stigla sa estrade. Mi znamo zašto su te prozvali „Drocom“, jer si u sred bijela dana sa još jednom kolegicom, a ona je bila Muslimanka u haustoru gdje je sarajevsko predstavništvo „Jugotona“ (Ul. Vase Miskina, današnja Ferhadija) se prcala. Tada si bona sudjelovala u grupnjacima.
Mi te znamo kao pravnicu iz sarajevske općine „Centar“ i pjevačicu oskudnih glasovnih kvaliteta, koja je imala srce za pjesmu. To tvoje srce su svi veličali od Šerbe, preko Joze, do Blagoja, Daše, Omera…. Jedino te nisu voljeli muzički urednici, ni muzičari, jer si uživo pjevala jako loše. Tada nije bilo plej beka….
Ja sam svojevremeno pisao feljton o tebi za sarajevski AS. Ovo je početak. Nastavak slijedi …. Ekrem Milić (aura.ba)