Način na koji osoba drži čašu otkriva njen karakter: Ako prebacuje čašu iz jedne u drugu ruku, imate posla sa osobom sklonom traču!

Zaboravite na skupu odjeću, modernu frizuru i šarmantnu elokventnost, jer ono što o vama stvara prvi dojam je, vjerovali ili ne, način na koji držite čašu. Novije istraživanje je utvrdilo da način na koji određena osoba drži i dodiruje čašu, daje uvid u njenu osobnost. Pažljiviji posmatrač iz toga može iščitati je li riječ o zabavnom ljubavniku, zavodnici ili pak o osobi koja je toliko nametljiva da je morate izbjegavati čak i kao društvo za stolom…

Flert

Za žene (rjeđe muškarce) koje čašu drže šarmantno, ispreplićući prste oko nje, znajte da su sklone flertu. Vrlo često takve osobe znaju vrškom prsta lagano kliziti po rubu čaše. Ako primijete da ih “obožavatelj” posmatra, produbit će igru tako što će otpiti mali gutljaj, gledajući “metu” preko ruba čaše.

Stid

Osobe koje čašu drže “zaštitnički”, kao da je sakrivaju, stidljive su. Zapravo, čaša im služi kao društvo, kako se ne bi osjećali usamljeno. Takve osobe nikada ne popiju piće do kraja.

Ledene kraljice

Osobe koje čašu drže čvrsto, obuhvatajući prstima tijelo čaše, obično su one sa hladnim i odbrambenim stavom. To su najčešće žene, pa ih nazivamo “ledenim kraljicama”. Takvim načinom držanja čaše, ali i cjelokupnim nastupom, ovakve osobe jasno poručuju drugima – “ne prilazi”.

Trač

Osobe koje se koriste čašom kako bi im pomogla u gestikulaciji i iznošenju mišljenja, pa je stalno prebacuju iz ruke u ruku ili mijenjaju njen položaj, obično su osobe sklone tračanju. I u ovu kategoriju uglavnom spadaju žene.

Ljubavnici

Muškarci koji najčešće drže bocu, a ne čašu, na veoma opušten način, sigurno su zabavni ljubavnici. Gutljaji su im kratki, jer ne žele gubiti vrijeme koje im je dragocjeno za komunikaciju.

Dominacija

Osobe koje piju pivo iz boce ili neko žestoko piće u čaši, umišljene su. Možete ih prepoznati i po tome što svoje čaše drže na nehajan način, pa se čini da će im ispasti iz ruke. Verbalno ne govore puno.

Agresivnost

Osobe koje ne prestaju pričati, koje su glasne, svakako da su uglavnom i agresivne osobe. No, njih možete prepoznati i po tome što najčešće drže velike čaše ili boce, te njima gestikuliraju na agresivan način, nastojeći tako privući pažnju. Nisu omiljeni u društvu, pa ih mnogi nazivaju “ mentalnim zlostavljačima”.