NA YT OSVANULA MAPA PAKLA, U KOJOJ SE PRIJETI “MAČEM ISLAMA”

Autor predviđa da će “Mač islama” prvo pokositi Evropu, a zatim i cijeli svijet, a da će najveće uporište imati u Aziji.

mapa pakla 1Sudnji dan bio je nešto od čega su ljudi iz 15. vijeka ozbiljno strahovali. O tome svjedoče brojni rukopisi iz tog perioda koji opisuju apokaliptični scenario.

Jedan od njih napravljen je u njemačkom gradu Libeku, negdje između 1486-1488. godine. U njemu postoji nekoliko mapa, koje govore o usponu islama, Antihristu i Sudnjem danu, piše National Geographic.com. Ovaj vrijedni rukopis nalazi se u biblioteci ”Hantington” u kalifornijskom mjestu San Marino. Ova knjiga se može kupiti u elektronskom formatu, sa detaljnim prevodom i objašnjenjem svake od mapa.

Autor knjige u kojoj se detaljno opisuje apokalipsa zvanično je nepoznat, mada postoje brojne glasine koje ukazuju da je riječ o ljekaru poznatom pod imenom Baptista. Jedan dio knjige (mape), govori o usponu Antihrista u periodu između 1570-1600. godine, kao i o “paklu iz kojeg se on podigao”.

mapa pakla 2Veliki krugovi na mapi simbolizuju vodu, i tri kontinenta: Aziju, Evropu i Afriku. Proročanstvo počinje sa mapom koja opisuje stanje u kom se svijet nalazio između 639-1514. godine. Autor u tekstu upozorava na uspon islama, koji je nazvao prijetnjom po opstanak hrišćanskog svijeta.

– Ne može se pobjeći od činjenice da je ovo djelo između ostalog i antiislamsko – izjavio je Van Duzer, autor Apokaliptične kartografije.

Autor nastavlja da predviđa da će “Mač islama” prvo pokositi Evropu, a zatim i cijeli svijet, a da će najveće uporište imati u Aziji.

Na slikama se vide četiri masivna roga, svaki na pojednoj strani svijeta, koji pokazuju različite načine na koje će Antihrist pokušati da ubijedi ljude da ga prate: prevara, lukavstvo, okrutnost i pretvaranje da je Bog.

Prema predviđanju autora knjige, Sudnji dan je trebalo da se dogodi 1651. godine. On je predviđao da će se, uprkos prijetnjama, i u postapokaliptičnom svijetu vijoriti “Hristova zastava”.

Knjiga je napisana na latinskom jeziku, a na jednoj od mapa piše da je “jedini način da se pobijedi nečastivi taj da Hrist ponovo dođe i ujedini narode širom svijeta”.

mapa pakla 3Na kraju, autor je izračunao i udaljenost između raja i pakla, koja po njegovom mišljenju iznosi 8.000 njemačkih milja. Rukopis je imao i dio koji se odnosio i na astrologiju i medicinu, a za koji su stručnjaci istakli da je bio “daleko ispred svog vremena”.

 

Pogledajte video: