Na osnovu datuma rođenja pronađite vaš sretni broj

Broj rođenja smatra se nekom vrstom ličnog broja koji donosi i dobro i loše osobi rođenoj pod tim brojem. Takođe opisuje i karakterne osobine. To je jedan od rijetkih ličnih brojeva koji prati osobu cijeli život. Pogledajte šta kažu brojevi o vašem karakteru

Ime i prezime lako možemo da promijenimo, ali datum rođenja ne. Izračunajte ga tako da saberete sve cifre u datumu rođenja i svedete ih na jednocifren broj. Primjer osobe rođene 14.12.1981.

1+4+1+2+1+9+8+1=27

2+7=9
Značenje brojeva:

1 – JEDAN

Vi ste osoba koja uvijek ide korak ispred vremena. Začetnik ste novih ideja. Često su velike vođe bile rođene u znaku ovog broja. Jednostavno posjedujete moć uvjeravanja. Ambiciozni ste, možda i malo pretjerano. Teško se odričete svojih ideja, pa može da se desi da upravo zbog toga potpuno propadnete. Ali, vi se ničega ne bojite.

2 – DVA

Prava ste umjetnička duša. Stvoreni za ljubav, za davanje i dijeljenje. Uvijek više težite duhovnom nego materijalnom. Ako nemate ljubav osjećate da nemate ništa. Ali rijetke su osobe rođene u ovom znaku koje nemaju ljubav. Vaša unutrašnjost je toliko privlačna da će rijetko ko ostati hladan. Možete osvojiti koga god poželite.

3 – TRI

Vi ste osoba koja stoji čvrsto na zemlji. Realno posmatrate sebe i svijet oko sebe. Niste skloni maštanju i zavaravanju. To vas čini takođe dobrim prijateljem, nećete se nikome šlihtati, ali ni biti pretjerano cinični. Imate pravu mjeru u svemu, a to vam stvara probleme u odnosima sa suprotnim polom. Ne možete bez ljubavi, ali ne možete ni da trpite neko uzvišeno pokazivanje osjećanja. Zbog toga ste često nesretni.

4 – ČETIRI

Snalažljivi ste i praktični. Niste skloni maštanju, ni zabušavanju. Osoba ste od povjerenja, ono što obećate to i ispunite. Previše ozbiljno shvatate život, i ne znate baš da se zabavljate. Istu odgovornost očekujete od osoba koje vas okružuju pa ste zbog toga često netolerantni prema prijateljima i prema partnerima.

5 – PET

Imate odličan duh. Imate sve ono što bi savršena osoba trebala da ima. Zabavni ste, inteligentni, živahni, cijenite ljubav, cijenite prijatelje, optimistični ste. Ako se sjetite bilo koje pozitivne osobine, slobodno dodajte na spisak, jer je sigurno posjedujete.

6 – ŠEST

Vi ste izuzetno nježna osoba. Osjećajni, puni razumijevanja prema svima. Krhki ste kako psihički tako i duhovno. Lako vas je povrijediti. Umjetnička ste duša, imate osjećaj za lijepo, a i sami ste izrazito lijepi. Osvajate na prvi pogled, a pogotovo kada ljudi upoznaju vašu unutrašnjost.

7 – SEDAM

Vi ste izrazito misaona osoba i praktična. Za vas bi se reklo da posjedujete praktičnu inteligenciju. Pametni ste, ali znate svoju pamet da iskoristite u svoju korist. Često znate da iskoristite one svoje moždane potencijale o kojima drugi mogu samo da maštaju. Nerijetko su osobe rođene pod ovim brojem proroci, mistici, filozofi…

8 – OSAM

Sve kod vas ima praktičnu vrijednost. Sve što radite, radite u svoju korist. Za vas je i ljubav korisna, pa ne ulazite u veze bez razmišljanja o koristi koju vam mogu donijeti. Takođe i vaši prijatelji su vam poslovni partneri, osobe od kojih biste mogli da imate koristi. Niste negativna osoba, samo praktična.

9 – DEVET

Ako nekome treba savjet o postupcima, neka se obrati vama. Vi uvijek znate šta je ispravno, a šta nije. Poštenje je vaša najveća vrlina i temelj na kojem gradite svoj život. Krasi vas još mnoštvo drugih pozitivnih osobina i vas je pravo bogatstvo imati u blizini.

(aura.ba)