Na meti crnomagijaša su skladni brakovi, sretne porodice i velike ljubavi – potvrđuje i najnovija ispovijest iz prakse Kade Radetinac: Stabilan brak i ljubav duga 17 godina – pukoše preko noći!

Znala sam da je to sihir. To se prepozna, osjeti! Ljuske od jaja poprskane krvlju, nekakvi uzlovi pomiješani sa zemljom i drugim nečistoćama…bilo je svega. Nažalost, nisam znala kako na ispravan način tretirati te stvari. Tako sam stavila rukavice na ruke i sve spalila, misleći da sam se s tim, riješila i problema. No, nisam.

– Kad je neko mlad, godine mu u jednu ruku prolaze sporo, a u drugu, neumitno brzo. Dječaci jedva čekaju da im brkovi porastu, djevojke da nađu muža. Ali, kad te godine dođu i kad se poberu životni plodovi, vrijeme se brzo troši, nestaje ga. Uz radost, sreću i nesreću, život izgori za tren, kao palidrvce. Postajemo toga svjesni pa razmišljamo o smrti, strah nam izjeda nutrinu. Niko se ne vrati s onog svijeta da nam kaže kako je tamo. A ja sam se smrti i previše nagledala. Što u komšiluku, što u vlastitoj kući.

– Pričalo se tako, u našem selu, da smrt najavljuje dolazak sove na kuću, ili mrava u kuću. Jednom su, sjećam se, mravi baš navalili u naš dom. Ja ih tjerala. Ubrzo potom, smrt odvede baku, tri dana poslije i djeda. Mravi su došli i naredne godine. Nisam ih ovoga puta dirala, u dječijoj naivnosti, nadajući se da ću spriječiti smt voljenih. Nisam uspjela. Otišao je moj otac, za njim još neki članovi porodice.

– Shvatila sam da ne umijem tumačiti te znakove, pa sam ih nastojala izbjeći, ignorisati. No, nešto drugo, vrijedno poput života, znam prepoznati. Sihir znam kako izgleda! – započinje svoju ispovijest za naš magazin Merima V. iz Srebrenika.

U nastavku nam kazuje kako se udala sa nepunih 18 godina. O mužu i godinama provedenim u braku, ima samo riječi hvale. No, crna magija je prije nekoliko mjeseci prijetila da razruši njihovo porodično gnijezdo.

– Nas dvoje nikad nismo imali tajni. Posvetili smo se jedno drugome i djeci. Djeca su nam svetinja. Sa svima se dobro slagasmo, sa mojom i njegovom porodicom, komšijama, radnim kolegama. Nismo imali ni finansijskih niti bilo kakvih drugih problema. A onda, preko noći, sve dobro stade, a svo zlo krenu – prisjeća se Merima.

Prvo su joj se, veli, djeca razboljela. Doktorima nepoznata kožna bolest, zahvatila je oboje djece, a krivica bijaše pripisana Merimi.

– Po prvi put u životu, muž, svekar, svekrva…svi se okomiše na mene. Optužiše me da sam djecu vodila svojima, da ih nisam pazila te da su se ošugala kod mojih. Uvuče nam se tako naglo neka hladnoća u dotad savršene odnose, da se to riječima ne može opisati. Tako je počelo, a završilo se umalo razvodom. I papire smo bili predali na sud – prisjeća se Merima mučnih momenata.

Da je žrtva magije, posumnjala je odmah, jer, kako naglašava, 17 godina harmonije ne nestaje baš tako lako. Sumnje su potvrđene s pronalaskom sumnjivih stvari ispod kauča, u drvima, ćošku garaže…

– Znala sam da je to sihir. To se prepozna, osjeti! Ljuske od jaja poprskane krvlju, nekakvi uzlovi pomiješani sa zemljom i drugim nečistoćama…bilo je svega. Nažalost, nisam znala kako na ispravan način tretirati te stvari. Tako sam stavila rukavice na ruke i sve spalila, misleći da sam se s tim, riješila i problema. No, nisam. Sve se poremetilo. Odnosi s rodbinom, komšilukom, radnim kolegama. Najteže su mi pali zategnuti odnosi unutar našeg doma.

– Na svu sreću, brzo sam reagovala, ovog puta ispravno. Konsultirala sam se s duhovnom iscjeliteljkom Kadom Radetinac. Ona je znala šta mi je činiti. Posavjetovala me, radila tretman poništavanja magije, dala mi naučenu vodu, Životni pečat. Pa čak i otkrila kako je ljubomorna kona, zlobna i zavidna, magijom naumila poremetiti našu sreću. Uspjela je, ali samo zakratko. Ja joj se neću svetiti ali vidim da joj se zlo već obija o glavu. Tako to hoda. Inače, mir se opet vratio u moj dom zahvaljujući Kadi Radetinac – ispričala nam je Merima.

error: Content is protected !!