Na bolji svijet je otišao i Džemal Softić, tiho kako je i živio

Tiho, kako je i živio, s ovog svijeta, u svom domu u Bilalovcu kod Kiseljaka otišao je Džemal Softić Džek (52), književnik, novinar, humanista, estradni menadžer, voditelj kulturno-sportskih manifestacija, radio i TV voditelj, jednom riječju – ljudina.

Time su brojni prijatelji i poznanici izgubili još jednog vrijednog i istinskog majstora koji je svojim perom, i kao novinar i kao književnik, znao da piše vrlo tople priče, novinske članke… I naš magazin čiji je on bio dugogodišnji dopisnik, izgubio je vrijednog saradnika.

Ovoj ljudskoj gromadi i dobričini, dobroj duši bosanskoj koji se za života nije zamjerio nikome niti je znao da ogovara ili zavidi, dijagnosticiran je karcinom kičme i krvi. Borbu za ozdravljenje nije uspio dobiti.

Softić je bio književnik, novinar, humorista, humanista, tekstopisac, organizator i voditelj različitih kulturno-zabavnih i drugih manifestacija, recenzent, ali ponajprije ČOVJEK koji je nastojao pomoći drugima. Svojom pisanom riječju, mnoge je izvukao iz anonimnosti, davao im svesrdno medijski prostor.

Dženaza Džemalu Softiću će se obaviti u petak, 20. septembra, u njegovom Bilalovcu, poslije ikindije-namaza.

Komentari

komentara