Muškatni oraščić – Snažan borac protiv nesanice

Bez obzira borite li se sa nesanicom koju uzrokuje nezdrava prehrana, alkohol ili pak psihološke ili fizičke smetnje, jedna namirnica riješit će vas svih problema i dopustit vam da brzo utonete u san. Najbolja stvar od svega je što se radi o potpuno prirodnom lijeku koji, uostalom, donosi i druge dobrobiti.

Koristi se kao narodni lijek za probavne tegobe, infekcije i reumatske bolesti. Preporučuje se za njegu usne šupljine te kao snažan afrodizijak. Ipak, treba pripaziti, muškatni oraščić najdjelotvorniji je u manjim količinama. Preporučuje se najviše tri grama jer u većim količinama može izazvati prekomjerno znojenje, anksioznost i ubrzan rad srca. S druge strane, u prekomjernim količinama izaziva halucinacije i grčeve te može biti opasan po život.

Muškatni oraščić djeluje i kao svojevrsni sedativ pa se preporučuje u slučajevima borbe protiv nesanice. U tom slučaju dovoljno je samo pola kašike mljevenog muškatnog oraščića u čaši tople vode. Preporučuje se konzumacija par sati prije spavanja.

error: Content is protected !!