Muškarci su iskreni kada izgovaraju ove rečenice

Znate onu dobro poznatu izreku: “Muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere!” O razlikama među polovima polemiše se oduvijek – počev od patrijarhalnih shvatanja da je žena ona koja je za kuću i da je njen posao da vaspitava djecu, do današnje ravnopravnosti, koja nas je možda i dovela do nerazumijevanja u muško – ženskoj komunikaciji, piše mycupoftea.rs.

Da se razlikujemo kao vruće i hladno, razlikujemo se i u tome ne bi trebalo da bude ničeg čudnog, jer je apsolutna istina da se suprotnosti privlače, kao polovi magneta.

Međutim, osnovni izvor tenzije (koja i nije tako loša) među polovima proističe od različitog načina razmišljanja. Drage dame, muškarci razmišljaju krajnje praktično i ne govore dvosmisleno, to mi radimo i komplikujemo im život! Prije nego što krenete u detaljnu analizu svake izgovorene riječi svog partnera, sjetite se da tu nema metafore, ono što je htio to vam je i rekao, nije se sjetio da to upakuje, onako kako biste to uradile vi.

Da bismo vam malo olakšali, sjetili smo se nekih stvari koje momci misle i kad ih izgovore, a mi žene smo vrlo često zauzete analizom, pa ih previdimo…

Kada kažu ove rečenice, muškarci su iskreni i krajnje jednostavni, jer im je zaista stalo da ih shvatite i razumijete:

Volim da spavam pored tebe.
Ponekad je privlačnije kada devojka napravi prvi korak.
Momenat u kojem te uhvatim da me gledaš sa osmijehom, mi popravi dan.
To što mislim da su druge žene atraktivne, ne čini te manje atraktivnom i privlačnom za mene.
Ukoliko ne znam uvijek da pokažem da mi je stalo, ne znači da ne mislim na tebe ili da sam bez emocija, samo mi je teže da ih iskažem.
Volim kada si srećna zbog sitnica.
Kada pogriješim dok ti dajem komplimente, ne shvataj to zlonamjerno. Ne uzimam te zdravo za gotovo.
Teško mi je da izgovorim “Volim te”. Smatram da to treba da pokažu moja djela, riječi za mene imaju manje značaja.
Ukoliko ti se nasmijem u prolazu ili kada nam se pogledi sretnu, ne znači da na pameti imam samo jednu stvar (razmisli ponovo).
Ponekad mi je potreban slobodan prostor i vrijeme za mene.
Kada kažem da je sve u redu, to i znači da je sve u redu.
Ne igraj se igre vruće – hladno sa mnom, moglo bi da te košta.
Ukoliko odeš poslije svađe ne očekuj da krenem za tobom. Odlazak znači da ti je potrebno vrijeme da razmisliš i ja ću ti ga dati.
Sjećam se sitnica koje izgovoriš, nema potrebe za prebacivanjem!
Ne odgovaraj mi sa: Sve je u redu. Znam da nije!
Ljepša si nego što misliš da jesi.
Ne sudi o meni preko mojih prijatelja. To što se družimo zajedno, ne znači da smo svi isti.
Kada ti kažem nešto u povjerenju, očekujem da to ne govoriš svojim drugaricama.
Ne očekuj da ću primijetiti da ti se dopadam, samo na osnovu toga što ti to znaš. Trebalo bi i da mi pokažeš.
Shvati da si za mene lijepa kao žena.. Na prvu loptu me možda privuče tvoja spoljašnjost, ali zaljubiću se u tvoj karakter. I najružnija djevojka je ljepša od lijepe, ako zrači.
Drage dame, muškarci se stvarno ne premišljaju koliko mi i zato vas savjetujemo da se opustite, prestanete da analizirate svaku rečenicu i igrate otvorenih karata. Na taj način stvari će se sve odvijati brže i jednostavnije, a vi ćete bolje razumijeti vašeg partnera, jer ćete čuti šta vam on zapravo govori. Dok ga slušate pogledajte ga u oči, dopustite da vam se desi magija.