Muškarci, pažnja! Ovo su tajne zavođenja koje zna svaki moderni Don Juan!

Niko ne kaže da mora imati svih pet, ali što ih ima više, to je bliži idealnom muškarcu, kažu istraživanja, a žene se vjerovatno slažu.

Smisao za humor

Osim što se vole smijati, žene to smatraju pokazateljem intelekta i socijalne inteligencije. Uz to, muškarac koji ima dobar smisao za humor djeluje opuštajuće na žene.

Brada

Brada je jedan od favorita među ženama, a pobjednik je ona brada od tri dana koja je dovoljno vidljiva da licu pruži muževniji izgled, ne pretjerano duga, ali ni prekratka.

Duboki glas

Muškarci sa dubokim glasovima odlično prolaze kod žena, jer djeluju puno muževnije – istraživanja čak pokazuju da se čine višima i većima ako im je glas dublji. Žene takve muškarce smatraju samouvjerenima, a često i manje agresivnima, jer njihovi duboki glasovi djeluju smirujuće.

Visina

Možda nije fer, ali činjenica je da istraživanja pokazuju da žene preferiraju partnera koji je viši od njih. Ova preferencija dolazi iz kamenog doba, kad su visoki muškarci bili popularni među ženama, jer su djelovali kao dobri zaštitnici.

Pas

Nije karakteristika… ali ipak je ženama važno. Istraživanja pokazuju da žene muškarce koji na slici imaju psa smatraju čak 24% privlačnijima od onih koji ga nemaju, a smatraju da je takvim muškarcima puno lakše vjerovati.