MUŠKARCI OPREZ: OVO SU 4 TIPA ŽENA KOJE ĆE VAM UNIŠTITI ŽIVOT!

Čuvajte se žena koje su nedavno izašle iz veze, koje piju za šankom, okrivljuje uvijek druge za sve ili je „zalijepljena“ za telefon

Iako vaša nova potencijalna djevojka djeluje kao savršen ulov, može odavati znakove da nije vrijedna truda. Obratite pažnju na ova četiri tipa žena koje trebate izbjegavati – barem dok ih bolje ne upoznate:

1. Žena koja je nedavno izašla iz veze

”Žene koje se oporavljaju od prekida jako su privlačne jer su pune strasti i pomalo divlje, ali će vam iščupati srce“, upozorava Donna Barnes, savjetnica za veze iz New Yorka, autorica knjige Giving Up Junk-Food Relationships: Recipes for Healthy Choices.

Djevojka čije srce je nedavno slomljeno pokušava izbjeći bol na sve moguće načine i vjerovatno je muči strah od napuštanja: Ne voli biti sama i prepustit će se svakome ko će joj pomoći da se osjeća bolje. To znači da će glavom kroz zid, puna obožavanja i šarma, uletjeti u novu vezu, zbog čega ćete se vrlo brzo vezati za nju – i biti povrijeđeni. Osim toga, ako ona sama ne riješi svoje probleme, velika je mogućnost da će neke od problema iz bivše veze projicirati na vas, što je nemoguće trpjeti, kaže Barness.

2. Žena koja pije ljuto piće za šankom

“Muškarcima su privlačne žene koje žestoko tulumare jer djeluju zabavno“, kaže terapeutkinja za veze Rachel Saussman, autorica knjige The Breakup Bible. No, budite oprezni: S razlogom se ima potrebu ispucati, možda je nedavno prekinula vezu, ili je imala užasan dan, a neke žene postaju jako emotivne kada su “pod gasom”.

3. Žena kojoj su drugi krivi za sve

Ako je svaka njena priča o nečem lošem što se dogodilo – ali ne njenom krivicom – budite na oprezu: “Nije sposobna preuzeti odgovornost za svoje postupke i nikada neće osjetiti potrebu promijeniti svoje ponašanje”, kaže Barness. Nažalost, mnogi ljudi se stalno žale jer ne znaju o čemu bi pričali. Ipak, ako je svaka priča o tome kako je neko u njenoj blizini nastradao, shvatite to kao znak da se povučete.

4. Žena koja je zalijepljena za mobitel

Ovisnost o pametnom telefonu znači ”da joj je potreban kontakt s drugima kako bi se osjećala sigurno.” Ako se ne dopisuje s prijateljicama, vjeroatno odgovara na poslovne mailove, što je jednostavno loše, dodaje Barness. “Poenta izlaska je druženje s ljudima. Ako neko nije u stanju ostaviti posao ispred vrata kafića u petak navečer, ta ovisnost će predstavljati problem i u vezi.”