Muškarci na Tajlandu se oblače kao žene kako bi prevarili duha ubicu

 Moj sin se plaši da bi njegov otac mogao biti sljedeća žrtva tako da sam odlučila da ispred kuće stavim strašilo sa znakom „Ovdje nema muškaraca“. Izgleda da strašila djeluju jer nijedan muškarac nije umro otkako su postavljeni

Šta biste učinili da vam se muž nađe u smrtnoj opasnosti od ženskog duha koji je navodno već ubio pet zdravih mladića iz vašeg naselja? Sigurno ga ne biste natjerali da nosi žensku odjeću i našminkan odlazi na spavanje, niti biste na ulaznim vratima svoje kuće postavile strašilo sa umjetnim penisom kako biste „zaštitile“ svoj dom, zar ne?

Pa, ukoliko biste to pitanje postavili ženama u jednom tajlandskom selu koje je prije par mjeseci postalo žrtvom napada duha udovice, odgovor bi vas mogao iznenaditi. Naime, ovako počinju vijesti koje nam dolaze iz tajlanskog sela u provinciji Nakon Fanomin, gdje je pet zdravih mladića preminulo pod misterioznim okolnostima.

Strašila ispred kuća

Panika je u selu zavladala nakon što je februara prošle godine otkriveno pet tijela zdravih mladića koji su pronađeni mrtvi ujutro. Nije trebalo dugo da žene u selu povjeruju da selom luta duh zle udovice koji njihove muškarce zavodi dok spavaju, i vodi ih u zagrobni život kako bi ih iskoristio.

Kako bi otjerale nepoželjnog gosta, žene u selu su odlučile da ispred svojih domova postave strašila u crvenoj odjeći sa umjetnim spolnim organima, a neke imaju i znak sa natpisom „Ovdje nema muškaraca“.

Nong Aju, 68-godišnja penzionerka iz sela kaže da su se svi plašili ženskog demona posebno otkad su se pojavile priče o muškarcu iz susjednog sela koji je također ujutro pronađen mrtav.

  • Seoske starješine se plaše da će sljedeće žrtve biti tinejdžeri tako da u selu neće ostati nijedan muškarac – rekla je Ngon.

Neke supruge su otišle toliko daleko da su svojim muževim naredile da se oblače u žensku odjeću i stavljaju crvene karmine kako bi prevarili demona.

  • Prve dvije žrtve ženskog demona bili su snažni i zdravi muškarci u svojim četrdesetim. Nakon tuširanja otišli su u krevet kao i uvijek, a rodbina ih je ujutro pronašla mrtve – kazala je tridesetšestogodišnja Piyatida Wai.

 Ideja urodila plodom?

Na postavljanje strašila sa muškim spolnim organima žene su se odlučile jer vjeruju da će se na taj način ženskom duhu skrenuti pažnju sa svojih muževa.

  • Moj sin se plaši da bi njegov otac mogao biti sljedeća žrtva tako da sam odlučila da ispred kuće stavim strašilo sa znakom „Ovdje nema muškaraca“. Izgleda da strašila djeluju jer nijedan muškarac nije umro otkako su postavljeni – rekla je Pyatida.

Ostali stanovnici sela kažu da je selo uvijek bilo sigurno mjesto za život, ali su ih nedavna dešavanja duboko uznemirila. S obzirom da trenutno nema logičnog objašnjenja za uzrok smrti muškaraca u selu, praznovjerni stanovnci su prihvatili ideju o duhu udovici koja ubija muškarce.

-Vjerujem da je za smrt muškaraca u našem selu odgovoran duh žene koji po noći ulazi u kuće. Moja žena i dijete se plaše da bih ja mogao biti sljedeća žrtva pa su napravili strašilo kako bi me zaštitili. Sada se pred svakom kućom u selu nalaze ovakve zaštite – rekao je pedesettrogodišnji Džoni.

Čini se da neobična strašila za sada djeluju jer već mjesec dana nije zabilježen nijedan smrtni slučaj u selu.

 

Ž8= D.K.