Muškarci bi se uvijek trebali ugledati na žene u ovih pet stvari

Da, u nekim stvarima bilo bi dobro slijediti ono što žene rade, a stručnaci su objasnili o čemu se radi i zašto bi to za momke i njihovo zdravlje bila mudra odluka

  1. Morali bi vježbati jogu

Iako postoje pojedinci koji prakticiraju jogu, nekako je uvriježeno mišljenje kako je to ženska aktivnost. Joga je odlična za poboljšavanje fleksibilnosti i toniranje mišiće. Samuele Marcora sa Sveučilišta u Kentu kaže kako muškarci imaju više vezivnog tkiva u mišićima od žena, za što je zaslužan hormon testosteron, a to je ono što mišiće drži za kosti i čini ih velikima te jakima. Ali, u isto vrijeme zbog toga su manje fleksibilni i skloniji raznim ozljedama pa su vježbe rastezanja idealan izbor.

2. I provoditi manje vremena u WC-u

Ljubav muškaraca i njihovih WC-a već je dobro poznata. Žene se često pitaju zašto im je zabavno sjediti na zahodu toliko dugo i čitati, a neki od njih skrušeno priznaju “da tamo pronalaze malo mira”. Prema nekim istraživanjima, momci na zahodu provedu prosječno 1 sat i 45 minuta sedmično, a žene 1 sat i 25 minuta. Puno sjedenja na WC-u može uzrokovati nastanak hemeroida jer se stvara pritisak na krvne žile u rektumu i one nabubre.

3. Obratiti pažnju na kampanje o zdravlju

Naime, žene su te koje češće slušaju i čitaju o zdravlju, obraćaju pažnju na simptome i osluškuju svoje tijelo. Stručnjaci tvrde kako se momci boje dijagnoze, pa se vode onom “ono što ne znam, ne može mi se ni dogoditi”. Žene su spremnije suočiti se s problemom, piše 24sata.hr.

4. Vježbati mišiće u zdjelici

Jačanje mišića zdjelice može pomoći muškarcima da u starijoj dobi nemaju problema s bježanjem mokraće. Također, korisno je i u kontroli prerane ejakuacije, zaključak je studije predstavljene na Europskom kongresu urologa 2014. Muškarcima koji su imali problema s preranom ejakulacijom stanje se poboljšalo nakon samo što su samo tri mjeseca vježbanjem ojačali mišiće u zdjelici.

5. Osluškivati biološki sat

Studija iz SAD-a otkrila je kako muškarci stariji od 40 godina imaju 60 posto veći rizik da trudnoća kod partnerice završi pobačajem u usporedbi s onima starima između 25 i 29 godina. Uz to, djeca starijih očeva imaju veću šansu da dobiju autizam, shizofreniju, poteškoće u učenju, pa čak i rak. Stručnjaci kažu kako je problem u tome što se s godinama starosti povećava mogućnost genetskih pogrešaka u spermijima.