Muškarac sa ovom krvnom grupom najbolji je ljubavnik

Da li krvna grupa utječe na temperament muškarca?

O tome kako krvna grupa utiče na naš karakter i određene specifičnosti, rađene su brojne studije. Njemački naučnici su tako utvrdili da su kod pripadnika muške populacije temperament i krvna grupa u bliskoj vezi. Ako je to zaista tako, da li ona možemo i patnere birati na osnovu krvne grupe?

Njemački naučnici smatraju da su najstrastveniji ljubavnici imaju A grupu, muškarci sa B grupom su najvjerniji i najpouzdaniji partneri, oni koji pripadaju retkoj AB grupi karakteriše posebna osjetljivost, dok su oni iz nulta krvne grupe konzervativni i netolerantni kad je riječ o odnosu prema ženama.

Da li je sve tako jednostavno? Psiholozi kažu da nije.

„Ovdje više govorimo o karakternim osobinama“, ističu.

„Odnos muškarca prema ženi ne zavisi najviše od njegovog temperamenta, već od iskustva i odnosa sa majkom. Naravno, neke majke bi za loše ponašanje svojih sinova okrivile krvnu grupu, a ne sopstvena načela vaspitanja.“

Prvo da razjasnimo šta je temperament i da li on može biti povezan sa krvlju.

„Urođeni temperament su hemijske reakcije tijela, brzina uzbuđenja, ali i inhibicije. Sve ostalo je već stečeno i, sami tim, promjenljivo. Mnogo zavisi od nas samih. Mi ne biramo krvnu grupu, ali možemo da biramo kako ćemo reagovati na druge ljude. Ako su muškarci primijetili da imaju šablon ponašanja, na primer da su konzervativni i netolerantni prema ženama – što su po istraživanju oni iz krvne grupe nulta, oni mogu da preispitaju svoje ponašanje i postanu tolerantniji, nežniji i otvoreniji prema ljubavi,“ zaključak je psihologa.

error: Content is protected !!